Waarom moet je investeren in onroerend goed?

Investeren in onroerend goed. Veel geld op je bankrekening hebben klinkt erg goed. Sommige mensen hebben dit dan ook als grote droom. Voor een enkeling onder ons is dit helemaal geen droom meer, maar is het allemaal al werkelijkheid geworden! 

Veruit de meeste mensen hebben dit echter nog altijd als droom. Je kan er gelukkig wel nog steeds voor zorgen dat dit voor jou ook geen droom meer is. Het krijgen van meer geld is namelijk makkelijker dan je denkt. Dit doe je namelijk eenvoudig door je geld te investeren. Door je geld ergens in te investeren kan je namelijk meer geld maken van het geld dat je al hebt. Door te investeren laat je geld voor jou werken in plaats van dat jij werkt voor geld.

"The poor and the middle class work for money. The rich have money work for them." – Robert Kyosaki

Investeren kan in erg veel verschillende dingen. Als je economie hebt gehad op de middelbare school dan ben je vast al bekend met het investeren in aandelen. Je kan tegenwoordig ook investeren in crypto. Crypto is de laatste jaren met name erg populair geworden. Met de enorme stijgingen van onder andere de Bitcoin trekt dit steeds meer, nieuwe, beleggers aan. Heeft crypto ook jouw interesse gewekt? Leer dan veilig beleggen in crypto met een van deze gratis cursussen.

Je hebt echter nog een optie, maar deze optie is misschien niet zo bekend. Het gaat dan om het investeren in onroerend goed, oftewel investeren in vastgoed. De laatste jaren is de interesse in het investeren in vastgoed wel steeds meer toegenomen. Met name de lage rentes en in combinatie met de lage huizenprijzen is investeren in onroerend goed steeds populairder geworden. Inmiddels zijn de huizenprijzen wel aanzienlijk gestegen wat het investeren in onroerend goed natuurlijk aantrekkelijker maakt. In dit artikel ga je meer daarover lezen.

Investeren in Onroerend goed - Huizen

Wat is onroerend goed?

Voordat er dieper wordt ingegaan op hoe waarom je moet investeren in onroerend goed is het handig om eerst te weten wat onroerend goed nou eigenlijk precies is. Een andere benaming voor onroerend goed is vastgoed. Misschien heb je de term vastgoed al wel eens voorbij horen komen. 

Vastgoed, of onroerend goed, is niets anders dan een bepaald grondstuk met alle gebouwen die hierop te vinden zijn. Hierbij kan het om van alles gaan. Je zult als eerste waarschijnlijk denken aan huizen, maar er is dus veel meer mogelijk dan dat. Kantoorpanden, maar bijvoorbeeld ook garageboxen zijn ook voorbeelden van vastgoed. Je kunt ook de keuze maken om te investeren in vakantiewoningen. Het is dus mogelijk om in al deze dingen te investeren. Dit doe je dan natuurlijk met het doel om winst te maken. 

Volg de gratis webinar om te zien of investeren in vastgoed ook bij jou past!

Beleggen in vastgoed rendement

Investeren doe je om er winst mee te maken. Dit is bij elke vorm van investeren zo, of het nu om vastgoed gaat of crypto of aandelen. Voordat je gaat investeren wil je misschien weten hoeveel geld er te verdienen valt met het investeren in vastgoed. Het rendement dat je behaald met het investeren in vastgoed is van een aantal dingen afhankelijk. Hierdoor is het ook moeilijk om te zeggen hoeveel rendement je precies gaat halen als je gaat investeren in vastgoed. 

Investeren in Onroerend goed - rendement

Over het algemeen zul je rekening moeten houden met een paar procent per jaar. In principe is dit voor jou als particulier een erg mooi percentage. Natuurlijk is het zo dat als je in meer panden investeert je ook meer rendement zult behalen en dus een passief inkomen kunt genereren. Zo heb je verschillende manier op om met weinig geld toch jouw portefeuille uit te breiden. Door op een juiste manier te ‘hefbomen’ kan je met minder geld tóch meerdere panden kopen. Probeer je hier wel goed over te laten inlichten door bijvoorbeeld een vastgoed training te volgen

Investeren in vastgoed voor verhuur

Bij het investeren in vastgoed heb je meerdere manieren waarop je geld kunt verdienen. Je kan ervoor kiezen om het pand te kopen, op te knappen en weer te verkopen, ook wel flippen genoemd. Hierbij maak je dan winst omdat de waarde van het pand gestegen is na het opknappen ervan. 

Investeren in Onroerend goed - Verbouwen

Een andere mogelijkheid die je hebt is het verhuren ervan. Bij eigenlijk elke vorm van vastgoed is dit wel mogelijk. Je bent al wel bekend met het feit dat je huizen kunt verhuren, maar dit geldt dus ook voor alle andere vormen van vastgoed. Het is namelijk ook mogelijk bij kantoorpanden, garageboxen, investeren in vakantiewoningen en ga zo maar door. 

Door te investeren in vastgoed voor verhuur zul je uiteindelijk ook winst gaan maken. Je krijgt namelijk inkomsten door het verhuren van het pand, hierdoor kun je een passief inkomen genereren. Uiteindelijk kan je besluiten om het pand weer te gaan verkopen. De kans is aanwezig dat je hier dan óók winst op maakt. De waarde van het pand kan namelijk gestegen zijn. Als je geen winst maakt op de verkoop heb je alsnog winst gemaakt, omdat je inkomsten hebt gekregen door het verhuren van het pand. De huurder betalen immers de verhuurhypotheek die rust op jouw pand. Zo is wordt de woning elke maand een stukje meer van jouw vermogen.

Passief inkomen genereren

Geld verdienen kan op meerdere manieren. Je kan namelijk geld verdienen op een actieve manier, maar ook op een passieve manier. Bij de actieve vorm moet je denken aan het verdienen van geld door te werken. Je gaat naar je werk, je levert arbeid en in ruil daarvoor ontvang je salaris. Het nadeel hiervan is dat jij betaald krijgt naar mate van de tijd die jij in de arbeid steekt en, je kunt jouw tijd slechts één keer uitgeven.

Investeren in Onroerend goed - Passief inkomen

De andere vorm is een passief inkomen genereren. Hiermee ben je hoogstwaarschijnlijk wat minder bekend. Geld verdienen door te investeren is een passieve vorm van inkomen genereren. Hierbij hoef je veel minder werk te verrichten. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door het aankopen van vastgoed. Het enige wat je hoeft te doen is het aankopen van het vastgoed. Vervolgens kan je het verhuren en de inkomsten zullen vanzelf komen. Je hoeft er eigenlijk niets meer voor te doen na het verhuren. Zo kan je lekker doen wat je wil, omdat je de inkomsten toch wel zult krijgen. Het zorgt dus voor erg veel vrijheid. 

Deze vrijheden ontbreken bij de actieve vorm van inkomen genereren. Het investeren in onroerend goed kan je dus de nodige vrijheden opleveren. Investeren in onroerend goed is dan ook zeker de moeite waard om over na te denken.

Tips om succesvol te investeren in onroerend goed

Het geschetste beeld van veel geld verdienen door te investeren in onroerend goed lijkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Om ook echt veel geld te verdienen met het investeren in onroerend goed zul je echter wel het een en ander moeten doen. Het is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt om veel geld te verdienen met deze vorm van investeren. Toch is het voor iedereen goed mogelijk om een goed inkomen te verdienen met het investeren in vastgoed. 

Door slechts enkele tips te volgen kan je er namelijk al voor zorgen dat je een redelijk bedrag kunt verdienen met het investeren in onroerend goed. Lees snel verder en ontdek zo wat je moet doen om succesvol te kunnen investeren in onroerend goed. 

Investeren in Onroerend goed - investeren in vastgoed

Volg een cursus

Investeren in vastgoed lijkt misschien niet heel erg moeilijk. Je begint daarom ook vaak met het investeren in vastgoed zonder dat je eigenlijk goed weet waar je mee bezig bent. Het is ook helemaal niet erg als je voor deze aanpak kiest. Heel erg verstandig is het echter niet. 

Je gaat op deze manier waarschijnlijk enorm veel fouten maken. Deze fouten zijn erg onnodig en je kan ze dan ook makkelijk vermijden. Fouten maken is niet erg, maar het is wel erg als je deze fouten niet hoeft te maken. Je kan de fouten erg makkelijk voorkomen door een cursus te volgen. 

Deze cursussen worden vaak verzorgd door mensen die al veel ervaring hebben met het investeren in vastgoed. Hierdoor weten ze precies waar je op moet letten als je in vastgoed gaat investeren. Zij hebben ooit allerlei fouten gemaakt en proberen door middel van deze cursussen jou te behoeden voor het maken van precies dezelfde fouten. Het kan je een hoop tijd schelen als je een cursus gaat volgen. 

Investeren in Onroerend goed - mentoring

Door de cursus maak je namelijk fouten niet die je anders wel had gemaakt. Hierdoor sla je eigenlijk een complete fase gewoon over. Je begint nu namelijk meteen op een goede manier en hoeft niet eerst nog te leren van allerlei domme fouten. Wees daarom verstandig en volg eerst een cursus voordat je gaat beginnen met het investeren in vastgoed.

Er zijn verschillende aanbieders op de markt die cursussen aanbieden. De ene biedt een online videotraining aan, de ander een meerdaags live event. Dit is allemaal tegen betaling van één bedrag dat je in een keer neerlegt. Er zijn ook aanbieders waarbij je een maandelijks bedrag betaald om zo gebruik te maken van kennis en kunde van aanwezige in de community. 

Hieronder heb je enkele aanbieders staan

Vrijheid Vastgoed cursus, van Martijn van den Berg

Vrijheid vastgoed

Bij de Vrijheid Vastgoed cursus volg je op jouw eigen tempo, in jouw eigen tijd een videotraining die door Martijn van den Berg zorgvuldig in elkaar is gezet. De cursus bestaat uit verschillende modules waarbij alle belangrijke en noodzakelijk documentatie voor je beschikbaar is. Martijn houdt elke maandagavond een coachingscall met zijn cursisten om jou op een zo goed mogelijke manier te coachen naar jouw eerste vastgoeddeal.

Tip: Lees hier onze review over deze uitgebreide cursus!

Masters of Property, van de Great Property Experience

Great Property Experience

De Masters of Property bestaat uit een aantal videofragmenten waarin Frank en Pieter, de oprichters van de Great Property Experience, alle facetten van het investeren in vastgoed bespreken. Voor sommige onderwerpen hebben zij gasten uitgenodigd om zo de onderwerpen verder uit te diepen. Zo kunnen zij nog waardevoller voor jou zijn en jou goed op weg helpen. 

Verder beschikt de Masters of Property over een groot netwerk die volledig tot jouw beschikking staat!

Vastgoed Community, lidmaatschapskosten

Vastgoed community

De Vastgoed Community van Thierry Stokkink, of Thuiz Hypotheken, is een platform waar alle spellers die jij nodig hebt om een goed netwerk op te bouwen, op één plek te vinden zijn. Je kunt je inschrijven voor diverse masterclasses die gegeven worden door mensen die hun sporen al verdiend hebben in de vastgoedwereld. Naast diverse rekentools, contact met geldverstrekkers, makelaars, taxateurs, vastgoedcoaches en nog veel meer, kun je ook lid worden van mastermind groepen. Het unieke hiervan is dat je binnen het platform met gelijkgestemden in contact kunt komen die jou kunnen helpen en/ of motiveren om jouw eerste pand te kopen.

Het bijzondere hieraan is dat je dus een lidmaatschap aangaat in plaats van een groot bedrag in één keer neerlegt.

Actief, lidmaatschapskosten

Actief logo

Actief is een van de snelst groeiende netwerken van vastgoedbeleggers in Nederland. Actief biedt verschillende lidmaatschappen aan waarbij je exclusief gebruik kunt maken van de dienstverlening die zij bieden. Je kunt hier diverse trainingen en masterclasses volgen van experts in hun vakgebied. Elke maand zijn er nieuwe masterclasses te volgen. Daarnaast kun je gebruik maken van de beleggersborrels, hulp bij aan- en verkoop en belangrijker nog, je hebt een eigen aanspreekpunt. 

Ook Actief biedt een lidmaatschap aan in verschillende vormen.

BNBverhuurcursus.nl, van Nikki en Priscilla Koppedraaier

BNB verhuur cursus review

De bnbverhuurcursus.nl richt zich op het aankopen en verhuren van vakantiewoningen. Deze woningen verhuur je via de daarvoor bestemde platformen zoals Airbnb. De cursus bestaat uit een videocursus van ruim 24 uur aan videomateriaal. Hierin leren zij jou waar je naar moet kijken, hoe jij een woning klaar maakt voor de verhuur en hoe jij de woning zo aan kunt bieden dat deze ook makkelijk verhuurt! 

Het mooie is dat je dit met een relatief lage instap kunt bekostigen. Hierdoor kun je al snel aan de slag met het creëren van een inkomen en zo een passief inkomen kunt genereren. Volg de gratis masterclass om te zien of het investeren in recreatievastgoed iets voor jou is.

De Cashflow Box, van Sandra Aagenborg.

Investeren in Onroerend goed - Garageboxen

Naast de verhitte woningmarkt zijn er nog andere opties te vinden om in te investeren. De Cashflow Box focust zich op het verhuren van garageboxen. In deze videotraining leer jij hoe jij de juiste garageboxen kunt vinden die geschikt zijn voor de verhuur, hoe het nu zit met BTW en garageboxen, hoe jij de leegstand en risico’s verkleint. De investering is aanzienlijk lager dan de overige trainingen. 

Maak een duidelijk plan

Een beetje investeren hier en een beetje investeren daar. Het klinkt misschien zo gek nog niet, maar dit is dus niet verstandig om te doen. Je kan veel beter een duidelijk plan maken. Hierin schrijf je dan een aantal dingen op. Je zult merken dat het investeren met zo’n plan een stuk makkelijker gaat dan wanneer je gaat investeren zonder een duidelijk plan te hebben. Het is belangrijk om genoeg punten op te schrijven in je plan. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  1. Waarin wil ik investeren?
  2. Hoeveel geld wil ik investeren?
  3. Wat wil ik bereiken door mijn geld te investeren?
  4. Hoe lang wil ik blijven investeren?
  5. Welk rendement wil ik halen voordat ik tevreden ben?
  6. Wat doe ik als ik verlies dreig te maken?

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van dingen die je in je plan kunt zetten. Er zijn uiteraard nog veel meer dingen die je in je plan kunt verwerken. Het is natuurlijk ook niet verplicht om deze dingen in je plan te zetten of om überhaupt een plan te maken. Een plan maken kan je in ieder geval behoorlijk helpen als je gaat investeren in vastgoed. Het is dan ook zeker de moeite waard om even een plan op te stellen waarin je alles duidelijk voor jezelf opschrijft.

Investeren in Onroerend goed - plan maken

Geduld hebben

Hoewel je veel geld kunt verdienen met het investeren in vastgoed zul je er niet vanuit moeten gaan dat dit erg snel gaat gebeuren. Je wordt namelijk niet erg snel rijk door te investeren in vastgoed. Vaak gaat hier wel een wat langere periode voor voorbij. Dit heeft weer met allerlei factoren te maken. Het is dan ook belangrijk dat je veel geduld hebt als je gaat investeren in vastgoed. Als je even niet zoveel geld dreigt te verdienen moet je ook zeker niet in paniek raken. Het is namelijk nergens voor nodig. Zorg ervoor dat je altijd in je hoofd hebt zitten dat je niet snel rijk kunt worden door te investeren in vastgoed en dan zal het allemaal wel goed komen. Uiteindelijk zal ook blijken dat het hebben van veel geduld beloond wordt, want als eenmaal het bedrag dat je wil op je bankrekening verschijnt zul je de complete periode die hieraan vooraf ging vergeten.

Waarom moet je investeren in onroerend goed?

Je hebt nu van alles kunnen lezen over het investeren in onroerend goed. Je zult vast al merken dat je met het investeren in onroerend goed genoeg geld kunt verdienen. Misschien nog wel het voornaamste is dat je er een passief inkomen mee krijgt. Je hoeft eigenlijk helemaal geen werk te verzetten en je weet toch winst te maken. Hierdoor krijg je een erg vrij leven en dat is wat wij als mensen allemaal wel willen. 

Bovendien is het ook goed mogelijk om veel geld te verdienen met het investeren in vastgoed. Als je alles op de juiste manier aan weet te pakken zul je merken dat het verdienen van geld aan onroerend goed eigenlijk best makkelijk is. Je moet er natuurlijk niet te makkelijk over gaan denken, want dan ga je alles onderschatten. 

Investeren in Onroerend goed - geduld hebben

Het lijkt en klinkt allemaal misschien erg makkelijk, maar in de praktijk zal blijken dat dit zeker niet het geval is. Hoe dan ook: het investeren in onroerend goed kan je erg veel opleveren en het is dan ook een goed idee om nu nog te gaan beginnen met het investeren in onroerend goed.

Conclusie

Iedereen wil natuurlijk het liefst zoveel mogelijk geld hebben. Je kan natuurlijk het geluk hebben dat je al veel geld hebt. Het is in de meeste gevallen echter zo dat men nog niet veel geld te besteden heeft. Voor deze mensen is er gelukkig nog wel hoop. Je kan er namelijk op een vrij makkelijke manier voor zorgen dat je meer geld op je bankrekening terug kunt vinden. Dit doe je namelijk door te investeren. Een mogelijkheid die je hierbij hebt is het investeren in onroerend goed. 

Investeren in onroerend goed kan je een redelijk rendement opleveren. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het onroerende goed dat je hebt te verhuren om zo geld eraan te verdienen. Het zal ervoor zorgen dat je een passief inkomen gaat verdienen. Hierdoor kan je gaan genieten van veel meer vrijheid dan voorheen. Dit is natuurlijk erg prettig. 

Investeren in Onroerend goed - Passief inkomen genereren

Het investeren in onroerend goed is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Daarom is het verstandig om voordat je gaat beginnen eerst een cursus te volgen waarin je de hoofdzaken leert. Het helpt ook om een duidelijk plan op te stellen voordat je begint met investeren. 

Tot slot is er geduld nodig, want het is met name voor de lange termijn.

Hieronder vind je nogmaals de opsomming van cursusaanbieders:

Plaats een reactie