Vrijheid Vastgoed review

De Vrijheid Vastgoed review. Weet je dat 90% van alle miljonairs op de wereld rijk zijn geworden door vastgoed? Met die instelling is Martijn van den Berg ooit begonnen met vastgoed beleggen. Alle praktische informatie om zelf met vastgoed te beginnen heeft hij vastgelegd in de cursus: De Vrijheid Vastgoed. Deze cursus geeft je van begin tot eind alle handvatten om tot je eerste, eigen pand te komen. Dit leer je aan de hand van video’s, huiswerk, voorbeelddocumenten, een community en coachingcalls. Boordevol informatie die je direct in de praktijk kunt toepassen. Waarom morgen beginnen met beleggen in vastgoed als dit vandaag al kan? We zochten voor je uit of de Vrijheid Vastgoed cursus je investering waard is. Lees je mee? Aan het einde van het artikel hebben we een bonus speciaal voor onze lezers! Kan je niet wachten? Ga dan gelijk naar de conclusie!

Vrijheid Vastgoed review - Cursusoverzicht

De Meest Complete Vastgoed Cursus

In diverse modules en tijdens meer dan 20 uur aan videomateriaal leer je stap voor stap, van A tot Z alles wat je moet weten om te kunnen beginnen als vastgoedbelegger in Nederland of als je al wat vastgoed hebt verder te kunnen bouwen aan je portefeuille. Al meer dan 150 cursisten gingen je voor.

In deze Vrijheid Vastgoed review leer je de volgende punten:

  • Wie is Martijn van den Berg?
  • Wat is de Vrijheid Vastgoed cursus?
  • Waar bestaat de Vrijheid Vastgoedcursus uit?
  • Wat vind ik goed aan de Vrijheid Vastgoed cursus?
  • Wat vind ik minder goed aan de Vrijheid Vastgoed cursus?
  • Voor wie is de cursus geschikt?
  • Wat zijn mijn ervaringen met de Vrijheid Vastgoed cursus?
  • Wat kost de Vrijheid Vastgoed cursus?
  • Wat is mijn conclusie?
  • Veel gestelde vragen

Wie is Martijn van den Berg?

Martijn van den Berg is eigenaar van de Vrijheid Vastgoed cursus. Volgens hemzelf was hij goed in geld verdienen, maar nog beter in geld uitgeven. Dat levert je op de lange termijn een negatieve balans op. Hij bouwde een flinke studieschuld op. Vervolgens deed hij een investering waarbij hij dacht flinke winst te boeken om dat gat te dichten. Het tegenoverstelde gebeurde: Martijn werd opgelicht. Zo geraakte hij nog verder in de financiële put waardoor hij dacht: dit moet anders. Hij ging op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Daardoor heeft hij veel tijd gestoken in financieel onderwijs en zelfstudie. Het lezen, bestuderen en in de praktijk toepassen van informatie om geld te verdienen. Hij kwam erachter dat vastgoed de meest stabiele factor is en dat intrigeerde hem.

Vrijheid Vastgoed review - Helena en Martijn van den Berg
Martijn en Helena van de Berg

Martijn van den Berg bezocht evenementen en volgde verschillende cursussen. Alles om vastgoed volledig onder de knie te krijgen. Toen Martijn de cursus Vrijheid Vastgoed begon was hij in het bezit van negen panden, waarvan hij er één had verkocht. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? Alle vergaarde kennis heeft hij samengevat in deze cursus, die wij hebben mogen volgen. Zo kan jij – met een investering – al zijn kennis eigen maken. Zo koop je straks zelf je eerste eigen pand.

Wat is de Vrijheid Vastgoed cursus?

De Vrijheid Vastgoed cursus is een gehele cursus die je alle benodigde informatie geeft om straks jouw eerste vastgoedpand aan te schaffen. Volgens Martijn is vastgoed de meest stabiele vorm van investeren, omdat er altijd vraag is naar nieuwe, bewoonbare panden. Jij kan hier met de nodige kennis, kunde en motivatie ook een graantje van meepikken. De cursus is opgebouwd uit verschillende elementen. Deze elementen behandelen we iets later in de review.

Waaruit bestaat de Vrijheid Vastgoed cursus?

De Vrijheid Vastgoed cursus bestaat in totaal uit 12 verschillende modules, die allen een eigen onderdeel in het beleggen van vastgoed vallen. Dit gaat van een introductie en een fundering, tot het vinden van panden, verkrijgen van de juiste financiën en papieren tot je mindset. Alles om een succes te behalen in vastgoedbeleggingen. In totaal bestaan deze 12 modules uit zo’n 50 lessen. Deze lessen zijn grotendeels opgebouwd uit video’s met verschillende lengtes. Afhankelijk van het te behandelen onderwerp, duren de video’s tussen de 4 en 40 minuten per stuk. De cursus begint met veel informatie op grote schaal vooraf. Gaandeweg de cursus ga je steeds kleiner trechteren naar praktische, toepasbare onderwerpen. Zo werk je stap voor stap naar je persoonlijke doel(en).

Vrijheid Vastgoed review - Cursuspagina

Naast de vele video’s, ontvang je nog meer in het cursuspakket. Zo vind je hier ook een gratis E-book met praktische informatie om door te nemen. Ook geeft Martijn wekelijkse coachingcalls op maandagavond waarbij je kunt aansluiten. Hier stel jij – samen met andere deelnemers van de cursus – alle mogelijk, denkbare vragen. Martijn nodigt ook regelmatig gastsprekers uit op deze momenten, die weer een eigen invalshoek op bepaalde vragen rondom vastgoed hebben. Bang dat je informatie van voorgaande coaching calls hebt gemist? Geen zorgen! Je krijgt ook toegang tot alle opnames van eerdere calls die je in alle rust terug kunt kijken. Als laatste kom je ook in een besloten Facebookgroep met alle (oud) deelnemers van de cursus. Zo zit je met allemaal gelijkgestemden in een afgeschermde groep. Om aan de Vrijheid Vastgoed cursus mee te doen, dien je over de volgende middelen te beschikken: laptop (of PC), internet, telefoon, kennis, mindset, tijd en actie!

Module 1: Introductie

Vrijheid Vastgoed review - Inlogscherm

Tijdens de introductie stelt Martijn van den Berg zichzelf voor. Hij vertelt zijn levensverhaal en waarom hij met vastgoed is begonnen. Over het algemeen de informatie die hierboven al is beschreven in de review. Laten we direct doorgaan naar een praktische module: De Bouwgrond.

Module 2: De Bouwgrond

Na de introductie van de cursus heb je een idee van wat je allemaal kunt verwachten. Het is tijd om echt te beginnen. In Module 2: De Bouwgrond, duiken we samen met Martijn eerst de geschiedenis en de huidige status van de vastgoed markt in. Hij legt je uit waarom vastgoed zo stabiel is en hoe het komt dat veel mensen rijk zijn geworden van vastgoed. Op het moment van schrijven zitten we nog steeds in een flinke groei van de huizenmarkt. Is het nu wel of geen bubbel waar we in zitten? Dat is nog steeds de grote hamvraag die oprijst.

Vrijheid Vastgoed review - Roadmap

Martijn legt je verder uit waarom vastgoed beter is dan bijvoorbeeld beleggen in crypto, aandelen of in grondstoffen als goud. Verder leer je in dit deel van de cursus veel over de huidige huizenmarkt in Nederland en welke strategieën je kunt toepassen om daar zelf een onderdeel van uit te maken. Waarom is de huizenmarkt zo duur in vergelijking met vroeger en hoe ga jij daar een graantje in meepikken? Ook doet Martijn hier enkele voorspellingen over de toekomst van de huizenmarkt. Natuurlijk is dit gissen en staat dit niet vast. Wel is het prettig om van iemand met verstand een idee te krijgen over wat er in de toekomst mogelijk is. Zo kan jij daar met jouw handelen vroeg op inspelen.

In deze module leg je de fundering van je kennis. Zo zie je maar weer dat een fundering ontzettend belangrijk is, niet alleen in het stuk vastgoed dat je gaat aankopen. Hoe beter jouw algemene kennis vooraf is, hoe meer jij straks hebt aan de diepere informatie die verderop in de cursus aan bod komt. Deze module is nog zeer breed. Martijn gaf in de introductie ook al aan dat je per module steeds specifieker gaat kijken. Van groot naar klein, tot het moment dat je zelf aan de slag kunt.

Module 3: Een goede fundering

In deze module over een goede fundering spreekt Martijn niet over de fundering van een huis. Het gaat hier om jou als persoon. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, omdat je anders niet in staat bent om met gezond verstand te investeren in vastgoed. Eigenlijk zoals dit voor alles geldt. Tijdens de lessen in deze module kijk je eens goed naar waar jij nu staat in het leven en waar je precies naartoe wilt gaan. Daar ontvang je enkele handige tips en tricks voor.

Vrijheid Vastgoed review - Module 3 les 1

Allereerst is het belangrijk om doelen voor jezelf op te stellen. Deze doelen dien je zo voor jezelf te formuleren, dat het voor jou een tastbare einddatum heeft. Zo is het voor jou mogelijk om stap voor stap terug te plannen, om zo naar dit einddoel toe te werken. Natuurlijk verschilt ieders persoonlijke doel. De ene persoon wil vijf panden in eigen beheer, waar een ander als doel heeft om honderd panden te verkrijgen. Beide doelen vergen een heel andere aanpak, waarvoor je eerst eerlijk naar jezelf moet kijken.

Nadat je een doel hebt gezet voor jezelf, legt Martijn je uit hoe je kunt kijken naar je eigen financiële situatie. Veel mensen zijn volgens hem namelijk ‘financieel blind’. Zij leven van loonstrook tot loonstrook, maar hebben geen flauw benul wat er maandelijks uitgaat. Martijn geeft je tips mee om je eigen financiële situatie in kaart te brengen en hoe je kunt werken aan je groei. Denk daarbij aan het opzetten van meerdere (passieve) inkomstenbronnen, maar ook manieren om je huidige lasten te verlagen. Zo leg je tijdens deze module een strakke fundering voor jezelf, gebaseerd op doelen en financiën.

Module 4: Vind je eigen Goudmijn

Hoe vind jij jouw eigen goudmijn in de Nederlandse woningmarkt? Volgens Martijn zijn er op dit moment zo’n 7,5 miljoen woningen in dit land. Daarnaast is de vraag een stuk hoger dan het aanbod. In deze module neemt Martijn je aan de hand mee in het vinden van je eigen stuk vastgoed. Dit doet hij met een simpele trechtermethode. Allereerst kijkt hij met je naar een interessante provincie, waarna je kleiner trechtert naar een stad of dorp, een wijk en vervolgens een woning. In de cursus krijg je enkele plaatsen in Nederland waar interessante mogelijkheden liggen. Maar ook welke plekken je beter kunt vermijden.

Vrijheid Vastgoed review - Off market deals vinden

De waarde van een pand wordt niet alleen bepaald door het pand zelf. Er zijn drie cruciale elementen waar het pand aan moet voldoen: locatie, locatie en locatie. Dit is in de vastgoedwereld een zeer bekend gezegde. Het is erg belangrijk dat niet alleen het pand, maar de gehele omgeving in trek is. Martijn geeft enkele praktische zaken waarop je kunt letten in de omgeving, waardoor je beter weet in welke straat je wel of niet moet investeren. Daarnaast krijg je verschillende typen woningen mee om goed op te letten. De ene is namelijk een stuk interessanter – en winstgevender – dan de ander.

In deze module behandelt Martijn ook waardebepalingen. Hoe zorg je ervoor dat je een pand vindt en vervolgens onder de marktwaarde weet op te pikken? Daar zijn tal van manieren voor. Zodra een pand eenmaal op Funda staat, ben je eigenlijk al te laat. Martijn geeft meer dan tien verschillende mogelijkheden om te gebruiken in de speurtocht naar jouw ideale pand. Soms lijkt een opmerking van Martijn zeer logisch, maar je moet er net even aan denken. Ook komt Martijn met veel ideeën op de proppen waar we zelf nog niet eerder aan dachten. Zeer zeker praktische informatie die van groot belang is voor een startende investeerder.

Module 5: Deal or no deal

Voordat je bepaalt of een woning de moeite waard is, moet je flink onderzoek doen. We hebben al geleerd dat locatie belangrijk is, maar er komt nog veel meer bij kijken voordat je tot een deal komt. Zo leert Martijn je in deze module enkel handige formules die je kunt toepassen op basis van informatie die je vooraf kunt verkrijgen. Denk aan het berekenen van goede huurprijzen voor een pand en een manier hoe je het meeste rendement uit een stuk vastgoed haalt. Op basis daarvan kan je op voorhand alvast een netto jaarwinst berekenen op je aanstaande pand. Zo maak je eerst een duidelijk beeld rondom de werkelijke inkomsten en uitgaven.

Vrijheid Vastgoed review - Bezichtigingen

Ook is het belangrijk om naar heel veel ‘randzaken’ te kijken. Er zijn ontzettend veel factoren die meespelen in de winstgevendheid van een pand. Denk daarbij aan exploitatiekosten, gemeentelijke lasten, maar vooral ook het energielabel van een pand. Waar haal je alle informatie vandaan en hoe trek je dat naar je eigen voordeel toe? Ook legt Martijn je uit hoe je ervoor zorgt dat jouw pand straks te verhuren is in de vrije sector, daar waar je de meeste winst kunt boeken.

Een pand koop je niet voor in de lengte van dagen. Al voordat je een pand koopt, moet je weten hoe en wanneer je het pand weer gaat verkopen. Martijn helpt je meedenken aan een goede exit-strategie. Zo haal je niet alleen een steady cashflow uit ieder pand, maar pak je in de toekomst ook nog de best mogelijke winst. Nog voordat het daadwerkelijke verval van het pand intreed, wat natuurlijk per situatie verschilt.

Als allerlaatste leert Martijn je in deze module wat je allemaal kunt verwachten tijdens de koop. Heb je al eens een huis gekocht? Dan weet je vast al iets over de werking van het plaatsen van een bod, notaris, en de sleuteloverdracht. Niet het geval? Dan is dit een boel praktische informatie die je op voorhand kunnen helpen om dit proces te versoepelen. Ook leer je hier enkele handige tips en tricks om aan de beste informatie te komen en welke onderhandelingstechnieken je kunt toepassen.

Module 6: Show me the money

Het klinkt allemaal leuk een aardig zo’n vastgoedpand kopen, maar waar haal je al dat geld vandaan? In module zes neemt Martijn je mee in de mogelijkheden om aan extra geld te komen. Volgens hem ligt het geld daadwerkelijk voor het oprapen. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Je merkt pas hoe ‘makkelijk’ dit is als je daadwerkelijk actie onderneemt. Maar hoe?

Vrijheid Vastgoed review - Taxeren

Afhankelijk van hoeveel eigen vermogen je op dit moment hebt, legt Martijn jouw mogelijkheden uit. Zo krijg je financiële strategieën op basis van jouw vermogen tussen 0 – 5000 euro, 5000 – 20.000 euro en 20.000 en meer. Natuurlijk geldt: hoe meer eigen vermogen je hebt, hoe makkelijker het wordt. Zit je zelf in de categorie van het lage vermogen? Dan leer je manieren om extra cashflow te creëren of hoe je op andere manieren geld verdient aan vastgoed. Zo leert Martijn je bijvoorbeeld de verschillen tussen positieve en negatieve schulden en waarom positieve schulden lang niet zo slecht voor je zijn.

In totaal leer je in deze module vijf strategieën om geld te verdienen aan vastgoed, gebaseerd op jouw eigen vermogen. Ook leert Martijn je manieren om geld te verkrijgen bij een vastgoedfinancier en ook daadwerkelijke mensen waar je kunt aankloppen voor advies. Zo kan je, als je wilt, direct contact opnemen met mensen uit het netwerk van Martijn. Zoals eerder verteld: je moet actie ondernemen om daadwerkelijk ergens te komen.

Als laatste leert Martijn je in deze module van alles over het verkrijgen van een financiering en bij welke partijen je moet zijn. Ga je dit voor elkaar krijgen bij een (grote) bank, onafhankelijke partijen of via crowdfunding? Welke voor- en nadelen kleven daaraan? Ook hier leiden meerdere wegen naar Rome. Aan jou de vraag welk pad je bewandeld en hoe snel je in Rome aankomt. Ook de rol van een taxateur en hoe je later in het proces een herfinanciering uitvoert komen hier aan bod. Module zes is zo’n beetje de langste module uit de gehele cursus en er komt veel aan bod. Hier worden veel interessante punten uitgelicht waar je veel aan gaat hebben om je financiën ruim op tijd op orde te krijgen.

Module 7: Slim zijn

Financiën op orde en een pand gekocht? Martijn leert je in module zeven om slim te kijken naar hoe jij geld gaat verdienen aan het pand. Hoe voeg je waarde toe aan het pand en waar kan je naar kijken. Je ontvangt handvatten om mee te nemen om zowel naar de binnen- als buitenkant van het pand te kijken. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat lang niet alles perfect hoeft te zijn. Je gaat zelf namelijk niet in het pand wonen. Ga altijd voor ‘goed genoeg’.

Vrijheid Vastgoed review - Energielabel

Martijn neemt je vervolgens mee in wat je allemaal aan kunt passen en wat je daar gemiddeld voor kwijt bent. Daarnaast leer je om te budgetteren en een planning op te zetten. Je wilt namelijk zo snel mogelijk het pand gereed voor verhuur of verkoop hebben. Elke dag dat een pand leegstaat kost jou namelijk geld. Zorg dat je een team bij elkaar zet met verstand van zaken en die voor jou werken om een pand op te knappen. Zelf mag je dit niet doen.

Uiteraard komt hier ook een stuk wet- en regelgeving bij kijken. Zowel op landelijk als gemeentelijk niveau zijn er verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Ook kijkt Martijn met je mee naar verplichte en optionele verzekeringen als pandeigenaar. Zo zie je maar dat er flink wat bij komt kijken voordat je ook maar een cent terugverdiend aan een pand. Toch is het fijn om te zien dat Martijn je letterlijk mee aan de hand neemt en elke stap tot in de kleinste details nagaat. Zo kom je straks overal goed beslagen ten ijs.

Vervolgens komt er namelijk nog van alles kijken rondom belastingen. Met welke belastingsoorten heb je nu te maken en hoe verwerk je deze? Wat heb je verder nog nodig en is het verstandig om juist privé of zakelijk een pand aan te kopen? De regelgeving verandert vrijwel jaarlijks, waardoor Martijn ook met je meedenkt over de toekomst en hoe jij daar telkens veilig op inspeelt. Zo sta je nooit voor verrassingen.

Module 8: Verhuren zonder hoofdpijn

Huren is oogsten. Je hebt ontzettend veel tijd en moeite gestoken in het vinden van een woning, gepast onderzoek doen en kopen. Al die tijd moet uiteindelijk uitmonden in financiële vrijheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen vindt om in jouw woning te laten wonen? En wat komt er verder allemaal nog bij kijken voordat jij maandelijks een bedrag op je rekening krijgt gestort? Dat zijn vragen waar Martijn op in gaat in Module 8: Verhuren zonder hoofdpijn.

Vrijheid Vastgoed review - Verhuren zonder hoofdpijn

Als eerste leer je hier verschillende kenmerken over een ideale huurder. Ook krijg je te maken met verschillende huurdersprofielen. Ga je bijvoorbeeld verhuren aan expats, senioren of studenten? Allerlei verschillende doelgroepen die andere eisen stellen. Daarnaast geeft Martijn je tips mee om tijdig na te denken over de soort verhuur en aan welke eisen je aanstaande verhuurder moet voldoen. Huurders in Nederland zijn goed ingedekt, waardoor jij jezelf als ververhuurder ook goed moet verdedigen. Hoe beter jouw situatie vooraf in elkaar zit, hoe minder problemen jij daar in de toekomst aan hebt.

Ook in deze fase van het proces krijg je te maken met allerlei vragen. In welke staat ga jij je vastgoedpand verhuren? Welke vergunningen zijn er nodig? En waar vind je die geschikte huurder precies? Het proces van screenen en bezichtigingen tot aan de daadwerkelijke verhuur komen stap voor stap aan bod in deze module. Zo kom je aan het einde van het verhaal altijd met (een) geschikte huurder(s) in je pand te zitten. Ook geef Martijn je tips mee om optimaal rendement te halen uit die nieuwe huurders. Daarnaast vertelt hij ook waar je op kunt letten bij potentiële mensen die je absoluut niet in je woning wilt hebben.

Als allerlaatste krijg je van Martijn de nodige informatie te horen over het beheer van het pand. Doe je dit zelf of besteed je dat uit? En op welke gebieden allemaal? Stap voor stap neemt hij je weer mee in wat er allemaal moet gebeuren en wat dat eventueel nog kan kosten. Als deze laatste stap is afgerond is het mogelijk dat je eindelijk je eerste inkomen genereert na al dat harde werken. Op naar de volgende stap: schalen.

Module 9: Bouw je eigen stad

Module 1 tot en met 8 staan in het teken van het opsporen, onderzoeken en kopen van je eerste pand. Daarin leer je verschillende trucs om uiteindelijk tot dat eerste stuk vastgoed te komen. Als het je eenmaal lukt, moet dit in de toekomst ongetwijfeld toe te passen zijn op meerdere panden. Daarom heet module 9: Bouw je eigen stad. Hierin leert Martijn je wat er allemaal nodig is om meerdere panden te verkrijgen in de toekomst.

Vrijheid Vastgoed review - Module 9 les 1

Allereerst krijg je informatie over het bouwen van een team. Wie heb je allemaal nodig en welk doel hebben zij allemaal in het proces? Als jij een vast team om je heen verzamelt, kan je snel schakelen en makkelijker groeien. Aangezien je de kunst van het vastgoed kopen al een keer hebt uitgevoerd, weet je de volgende keer beter hoe dit moet. Daarom leert Martijn je in deze module ook mogelijkheden om te schalen, maar bovenal automatiseren. Processen zo inrichten dat zelfs een aapje het werk voor je uit kan voeren.

Het is goed mogelijk dat je lang niet ieder onderdeel van het proces even goed beheerst. Dat hoeft ook helemaal niet. Martijn kijkt samen met jou naar je sterke punten in het vastgoedproces, zodat jij daar in de toekomst nog meer profijt van ervaart. Hij leert je hoe je geld moet laten rollen en hoe je allerlei activiteiten uitbesteedt. Alles om een grote portefeuille met vastgoedpanden op te bouwen. Of je nu uiteindelijk wilt groeien naar vijf of honderd panden.

Waar moet je kijken om jouw team bij elkaar te krijgen? Hoe kom je in contact met die personen en wat kost dat allemaal? Martijn behandelt het totaalplaatje van opties die bij het uitbreiden van je portefeuille komen kijken. Ook gaat hij zelf met de billen bloot in deze module. Het leven van een vastgoedhandelaar gaat niet alleen over rozen. Welke fouten – of fuck ups zoals Martijn ze zelf noemt – heeft hij gaandeweg gemaakt? Je leert namelijk meer van je fouten dan van je successen.

Als allerlaatste vind je in deze module een uitgebreide samenvatting. Deze keer niet van enkel deze module, maar een samenvatting van de gehele cursus tot nu toe. Zo krijg je kort en beknopt alle eerder besproken onderwerpen toegediend, zodat de essentie van iedere module top-of-mind blijft. Module 9 is dan ook de laatste officieuze module van de cursus met video’s.

Module 10: De Kennisbank

Module 10 is anders dan de voorgaande modules. Hierin vind je geen video’s met lessen, maar heel veel andere belangrijke informatie. Module 10 bevat de kennisbank van de cursus. Dat betekent dat je hier werkelijk alle benodigde tools vindt om zelf aan de slag te gaan met je eigen vastgoedportefeuille. Maar wat vind je hier allemaal precies?

Vrijheid Vastgoed review - Financiering zonder voorbehoud

De opbouw van de kennisbank is exact hetzelfde zoals de modules van de cursus zijn opgebouwd. Vervolgens vind je hier per module en behandeld punt een hoop voorbeelddocumenten. Gebruik deze voor je eigen inspiratie en maak hier eigen varianten op. Dit scheelt een boel uitzoekwerk en zo kan je lekker snel beginnen met het handelen in vastgoed.

Naast allerlei voorbeelddocumenten vind je nog meer handigheden in de kennisbank. Zo zijn er documenten vol handige sites waar je een kijkje kunt nemen, informatie rond wet- en regelgeving binnen bepaalde modules en contactgegevens van partijen om zelf te benaderen. Al met al is de kennisbank een kant-en-klaar pakket om zonder al te veel moeite zelf aan de slag te gaan.

Als allerlaatste vinden we ook nog handige templates van documenten. Dit zijn lege documenten van bijvoorbeeld bemiddelingsovereenkomsten of huurdersverklaringen die je rechtstreeks kunt invullen. Hiervan hoef je niets opnieuw na te maken, omdat je deze documenten direct in de praktijk meeneemt. De kennisbank is een zeer aangename en waardevolle toevoeging op de gehele cursus.

Module 11: FAQ en Succeswens

Vrijheid Vastgoed review - Succeswensen Martijn van den Berg

Module 11 is niet zo’n interessante module. In de titel staat dat hier een FAQ te vinden moet zijn, maar die zien wij niet staan. Er is hier enkel een filmpje van twee minuten te vinden. Hierin vertelt Martijn dat je aan het einde bent gekomen van de praktische informatie binnen de cursus. Hij wenst je succes om alle opgedane informatie toe te passen in de praktijk. Want kennis zonder actie is volgens hem niets waard. En dat klopt ook helemaal.

Module 12: Een steengoede mindset

Module 12 is zoals Martijn het noemt een bonusmodule. Hierin vind je geen informatie meer over vastgoed, aangezien dit allemaal al is behandeld. Deze module gaat helemaal in op je mindset. In pak hem beet een halfuur neemt Martijn je mee in je mindset, je manier van denken en je omgeving. Alles om zo optimaal mogelijk de opgedane informatie toe te passen en de beren op de weg te vermijden.

Vrijheid Vastgoed review - Module 12

Zo komt het vaak voor dat je omgeving je tegenhoudt in je acties. Je verwacht steun, maar de kans is groot dat mensen denken in problemen. Jij gaat twijfelen. Doe ik wel het juiste? Martijn helpt je om al die negatieve gedachtes om te zetten in positieve. In deze video komen zeer veel theorieën, quotes en soms ook clichés naar voren. Ook hier herhaalt Martijn weer dat opgedane kennis niets is zonder de actie. Pas daar de juiste mindset op toe en wordt je beste zelf.

Naast motiverende praatjes, komt er nog wel iets interessants aan bod. Martijn geeft je namelijk enkele van zijn grootste inspiratiebronnen door. Denk daarbij aan mensen om te volgen op sociale media, boeken om te lezen en podcasts om te luisteren. Het gaat hier veel om mensen in de vastgoed wereld, maar ook om mensen en onderwerpen die gaan over mindset en focus. Al met al voldoende informatie om je eigen to-do list mee uit te breiden.

Community

Naast alle modules, het huiswerk en de informatie, ontvang je nog iets als je je inschrijft voor de Vrijheid Vastgoed cursus. Je wordt namelijk lid van de Vrijheid Vastgoed community. Dat wil zeggen dat jij toegang krijgt tot de Facebookgroep met alle mensen die deze cursus eerder kochten. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 800 mensen aanwezig in deze community. Allemaal mensen die op dezelfde golflengte zitten als jij en bezig zijn of willen met investeren in vastgoed.

Vrijheid Vastgoed review - Vrijheid Vastgoed Family Facebookgroep

Zodra je bent begonnen aan de cursus, vraag je zelf via Facebook toegang tot de groep aan. Wanneer je bent toegelaten tot de groep, vraagt Martijn je in ieder geval om een ding te doen: jezelf presenteren. Neem een korte videoboodschap van jezelf op waarin je je voorstelt, vertelt waarom je de cursus hebt aangeschaft en wat je doel(en) zijn voor de cursus. Misschien vind je dit eng, maar Martijn wil ook dat je dit eng vindt.

Alle leden in de community hebben een dergelijke video opgenomen. Voel je vrij om de video’s van anderen te bekijken om te zien waar zij mee zitten of zaten. Reageer op video’s en vragen en zie dat anderen ook op jou reageren. Leer van anderen en experimenteer er zelf op los. Een hele goede manier om je eigen mindset te verbeteren en snel alle informatie om te zetten in praktische acties.

Coaching calls

Het overgrote deel van de Vrijheid Vastgoed cursus bestaat uit al opgenomen video’s. Het gaat om praktische informatie die jarenlang van toepassing is in de praktijk. Toch is iedere situatie rondom vastgoed weer geheel anders en persoonlijk. Je wilt graag persoonlijk advies van Martijn op een vraag die je hebt. Maar hoe kom je met hem in contact? Hij is natuurlijk actief in de Facebook community, maar het is ook mogelijk om een zogenaamde coachingcall bij te wonen.

Vrijheid Vastgoed review - coaching call voorbeeld

Elke maandagavond rond half 8 geeft Martijn coachingcalls. Dit zijn groepsgesprekken met video van zo’n een á twee uur per keer. Hierin beantwoord Martijn vragen die door deelnemers worden gesteld. Ook komt hij zelf regelmatig met nieuwe informatie en draagt hij relevante onderwerpen aan. Altijd handig om bij aanwezig te zijn. Eens in de zoveel tijd neemt Martijn ook een gastspreker mee die zijn of haar vakgebied extra toelicht. Zo leer je veel extra’s bij. Ook vind je hier alle eerder opgenomen coachingcalls terug om terug te kijken. Uren aan relevant materiaal. Ook voor jou.

Wat vind ik goed aan de Vrijheid Vastgoed cursus?

De Vrijheid Vastgoed cursus neemt je echt van A tot Z mee in het proces om te beginnen met vastgoed. Of je nu een beginneling bent die voor het eerst wil proberen om een eigen pand te bemachtigen of dat je al een eerste pand op je naam hebt: er is zoveel te leren. Alle modules bestaan uit losse lessen met aparte filmpjes, die telkens een los en essentieel onderdeel van het geheel uitleggen. Zo leer je in hapklare brokken steeds dieper te kijken naar de mogelijkheden. Daarnaast kom je in contact met veel andere vastgoedbeleggers die je wanneer je maar wilt vragen kunt stellen.

Vrijheid Vastgoed review - Cursusoverzicht

Als laatste vind je van ieder mogelijk document dat je nodig hebt om aan de slag te gaan een praktisch voorbeeld om te gebruiken. De Vrijheid Vastgoed cursus is een allesomvattende cursus om zelf aan de slag te gaan met vastgoed beleggen. Martijn is een rustige spreker die voor ieder onderwerp de tijd neemt en niets afraffelt.

Wat vind ik minder goed aan de Vrijheid Vastgoed cursus?

Over het algemeen zijn we ontzettend enthousiast over de Vrijheid Vastgoed cursus. Als we dan toch iets moeten aankaarten dat we minder goed vinden is dat de materie soms wat traag op gang komt. Martijn behandelt hier en daar nog wel eens bepaalde clichés waarvan je denkt: dat klinkt heel logisch en onnodig. Hij vertelt die informatie natuurlijk om je weer even op de hoogte te brengen. Dit haalde soms de vaart wel uit een onderwerp, maar hierna pakte Martijn telkens de draad weer netjes op.

Voor wie is de cursus geschikt?

De Vrijheid Vastgoed cursus is geschikt voor iedereen die het doel wil bereiken om financieel vrij te worden. Die niet alleen maar in loondienst wil werken, maar ook op andere manieren inkomen wil vergaren. Het maakt Martijn niet uit hoe oud je bent of hoeveel geld je op je bankrekening hebt staan. Hij geeft praktische voorbeelden voor allerlei vermogens om acties mee toe te passen. Natuurlijk gaat het wel makkelijker als je startkapitaal wat hoger is. Maar je kunt volgens Martijn niet vroeg genoeg beginnen met beleggen in vastgoed. Of de eerste stappen maken hierin.

Wat zijn mijn ervaringen met de Vrijheid Vastgoed cursus?

Tijdens het volgen van de Vrijheid Vastgoed cursus hebben wij ons geen seconde verveeld. Vooraf hadden we geen enkele ervaring in vastgoed beleggen. Na het volgen van de gehele cursus vallen eindelijk kwartjes en komt de gedachte naar boven: dit kunnen wij ook. Goed, aan het actie-gedeelte zijn we zelf nog niet toegekomen. Het belangrijkste gedeelte. Maar investeren in vastgoed gaat ook niet over een dag. Al met al gaan hier maanden of jaren overheen. We hebben in ieder geval veel zin om te beginnen.

Vrijheid Vastgoed review - Cursuspagina

Wat kost de Vrijheid Vastgoed cursus?

Uiteindelijk valt er met de juiste kennis over de lange termijn veel geld te verdienen aan vastgoed. Om toegang te krijgen tot die kennis, zal je eerst de portemonnee moeten trekken. Je hebt de keuze om de cursus in een keer af te betalen of in drie termijnen. Doe je dit direct? Betaal je voor het geheel €997,-. Vind je dat een flinke investering? Dan betaal je cursus in drie termijnen van €397,- af. In termijnen komt het eindbedrag dan uit op €1191,-. Voor deze investering krijg je wel ontzettend veel waardevolle informatie terug die jou helpen om de eerste hand te leggen in de wereld van vastgoedbeleggingen.

We vragen ons ten zeerste af waar je een soortgelijk aanbod vindt tegen een lagere prijs of voor niets. Eigenlijk achten we die kans zeer klein. De Vrijheid Vastgoed cursus is helemaal gericht op de Nederlandse woningmarkt en geeft een zeer accuraat beeld van de huidige mogelijkheden. Hoe eerder jij start met je investeringen, des te langer jij daar uiteindelijk profijt van kunt hebben.

Wat is mijn conclusie?

De Vrijheid Vastgoed cursus is werkelijk een allesomvattende cursus die je werkelijk ieder onderwerp van de vastgoed wereld uitlegt. Van pand spotten tot regelgevingen en van het vinden van de juiste huurder tot het vergaren van het ideale team. Een complete stap-voor-stapcursus die je nodig hebt om je eerste pand aan te schaffen. Tel daarbovenop de besloten Facebook community en alle hulpdocumenten en ook jij kan straks beginnen met beleggen in vastgoed. Onze conclusie is dan ook zeer positief. Als jij geïnteresseerd bent in het beleggen in vastgoed, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Neem dan deze cursus van Martijn. Het is op voorhand misschien een forse investering, maar als jij alle besproken stappen netjes opvolgt, heb jij ook straks je eerste pand in je portefeuille. Op naar meer.

Bouw snel een PASSIE(F) inkomen op en wordt financieel vrij!

De Vrijheid Vastgoed cursus is de meest praktische, honds-on en complete vastgoed cursus van Nederland. De modules zijn van de voren opgenomen waardoor jij het tempo bepaald. Krijg een goede mentor en een groep met gelijkgestemden om het optimale uit jezelf te halen. Wil je starten met investeren in vastgoed? Dan kan je deze kans niet laten liggen… Vrijheid is het doel, vastgoed is het middel!

Maak gebruik van onze kortingspagina waarbij jij de cursus voor bijna de helft van de prijs kunt krijgen! Klik op de onderstaande knop om naar de kortingspagina te gaan!

Vrijheid Vastgoed review - Cursusoverzicht

Veelgestelde vragen

Wat kost de Vrijheid Vastgoed cursus?

De cursus kost normaal gesproken €1897,- maar via deze link betaal je slechts €997,-

Is de Vrijheid Vastgoed cursusverkrijgbaar als PDF?

Nee, het overgrote deel van de cursus bestaat uit video’s. Wel vind je een PDF bestand met een klein E-book in de cursus. Hierin vind je twaalf praktische stappen om te beginnen met beleggen in vastgoed, zelfs zonder eigen geld. Dit is slechts een speldenprik van de gehele cursus.

Moet je ook huiswerk maken tijdens de Vrijheid Vastgoed cursus?

Ja, dat is wel handig. Elke module heeft eigen huiswerk. Het is daarom praktisch om een module per week te doen, zodat je in twee tot drie maanden tijd de beginselen van vastgoed beleggen onder de knie hebt.

Is de Vrijheid Vastgoed cursus ook voor beginners geschikt?

Ja, Martijn leert je alle facetten van het kopen van vastgoed. De actie ligt echter wel bij jou! Jij krijgt de handvatten, de vervolgstappen neem jij!

Kan ik de Vrijheid Vastgoed cursus gratis proberen?

Nee, er zijn geen gratis lessen. Wel heeft Martijn zo nu en dan een webinar waarin je heb rechtstreeks vragen kunt stellen. Maar met de 50% korting geeft Martijn al heel veel gratis weg!

Kan je korting krijgen op de Vrijheid Vastgoed cursus van Martijn van den Berg?

Via de site van DeVastgoedAcademy.nl betaal je €1897,- voor de cursus. Via de buttons op deze pagina is dit ongeveer de helft: €997,-. Profiteer van die flinke korting nu het nog kan.

De Meest Complete Cursus om te leren hoe jij een succesvolle vastgoed belegger kunt worden!

Plaats een reactie