Review: Bitcoin Basics & Crypto cursus

Bitcoin Basics & Crypto review. Zoveel mogelijk geld verdienen en daar zo weinig mogelijk voor doen, dat is de droom van velen. Met een gerust hart alles kunnen doen wat je hartje begeert. De standaard manier om je leven door te komen is door te werken en je verdiende salaris op de bank te zetten. Per jaar ontvang je daar wat rente overheen, waardoor je persoonlijke balans telkens een stukje groeit. 

Voorheen was de rente wel interessant en steeg je bankrekening aanzienlijk, maar tegenwoordig is dat bijna de moeite niet meer waard. Dat vind Madelon Vos ook, een zogenaamde Bitcoin analist, technisch analist, trader en columnist. Zij is in ieder geval de bedenker en uitvoerder van de ‘Bitcoin Basics & Crypto’s’ cursus. Wij hebben een voorproefje mogen nemen van deze cursus en in deze review lees je of het de moeite waard is om zelf deze cursus te volgen.

Bitcoin Basics & Crypto review - mockup

Bitcoin Basics & Crypto's

 • Leer veilig aan de slag gaan met bitcoin en crypto
 • Leer geld verdienen met bitcoin en crypto
 • Kom er achter of bitcoin een goede investering is
 • Leer hoe bitcoin, crypto en blockchain werken
 • Leer jouw crypto's veilig opslaan

Update – Madelon Vos heeft het aanbod completer gemaakt waardoor jij nòg beter geholpen kunt worden. De losse cursussen zijn ondergebracht in een totaalpakket mét 60 dagen gratis toegang tot de MoneyTalks Community!

In deze review ga je het volgende leren:

 • Hoe moet je geld voor je laten werken?
 • Hoe koop je Bitcoin bij een broker?
 • Wat is BitMyMoney?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van BitMyMoney?
 • Hoe kijk je naar koersen?
 • Hoe sla je Bitcoins veilig op?
 • Wat is een cryptowallet?
 • Hoe bewaar je een fysieke cryptowallet?
 • Wat zijn mijn ervaringen van de Bitcoin Basics en Crypto's cursus?
 • Wat kost de Bitcoin Basics en Crypto's cursus?

Geld voor je laten werken

Madelon Vos zocht naar nieuwe manieren om geld voor je te laten werken, in plaats van te werken voor je geld. Dat is namelijk het credo dat zij van huis uit meekreeg. Zodoende is zij flink wat jaren geleden in aanraking gekomen met Bitcoin en andere cryptocurrency. Op het moment van schrijven is zij al acht jaar actief in deze crypto wereld

Elk jaar weer stijgt de aandacht voor crypto en steeds meer mensen wagen een gokje, omdat ze bang zijn hun grote financiële klapper in het leven te missen. Mocht jij nou die persoon zijn die graag meer wilt weten over cryptocurrency, dan wil je goed beslagen ten ijs komen. Zonder enige voorkennis met je geld spelen is namelijk niet verstandig.

Alle basiskennis die je nodig hebt om te starten met handelen in crypto vind je dus terug in deze ‘Bitcoin Basics & Crypto’ cursus. Tijdens de try-out van deze cursus hebben wij enkele stappen mogen proberen om onszelf onder te dompelen in de crypto wereld. Nou ja, we hebben het puntje van de ijsberg mogen ontdekken. 

De rest bevindt zich nog achter slot en grendel, totdat je ervoor betaalt. We hebben in ieder geval informatie ontvangen over het aanschaffen van Bitcoin bij een broker, hoe je je crypto veilig opslaat en wat daar allemaal bij komt kijken. 

Onze bevindingen van deze cursus lees je terug in deze review, zodat je zelf kunt bepalen of je de cursus de investering waard vindt. Lees vooral verder.

madelon vos bitcoin basics crypto review bitcoins 1024x363 1 800x284 1 1

Bitcoin kopen bij een broker

Er zijn schijnbaar een heleboel verschillende manieren om je crypto’s te kopen (en uiteindelijk op te slaan). Over het opslaan en beveiligen straks meer. 

Voorheen ging dat kopen op een shady manier via Marktplaats, waarvan het altijd maar de vraag was of dit goed ging. Tegenwoordig is het mogelijk om je Bitcoin te kopen bij een bedrijf, een ander persoon of via een handelsplatform, ook wel een broker.

Om je zonder risico kennis te laten maken met het kopen van Bitcoin, gebruikt Madelon in haar cursus het platform: BitMyMoney. Via een link in haar cursus konden wij een account aanmaken, waarbij we direct gratis €5,- aan Bitcoin ontvingen. 

Daar sta je dan, met je online portfolio waarin 0.00037 Bitcoin staat opgeslagen in eigen beheer. Eindelijk hebben we ons eigen stukje crypto, maar hoe nu verder? Allereerst leggen we je een stukje uit over het platform waar Madelon ons aan heeft geïntroduceerd.

Wat is het BitMyMoney platform?

Bitcoin Basics & Crypto review - Bitmymoney platform

Zelf hadden we nog niet eerder gehoord van BitMyMoney, want ook wij zijn blanco aan deze cursus begonnen. Op BitMyMoney is het als instapper mogelijk om te oefenen met cryptocurrency. Je hebt een eigen portfolio waarin je drie verschillende cryptomunten kunt opslaan: Bitcoin, Ether en Litecoin. De cursus focust zich op Bitcoin, waardoor we deze valuta ook aanhouden in deze review. Zo voorkomen we verdere verwarring.

Naast de 0.00037 Bitcoin die we gratis kregen, is het mogelijk om zelf middels iDeal meer Bitcoin te kopen. Deze koop je tegen de koers van het moment waarop je op betalen drukt, met een klein beetje extra. Je betaalt namelijk €0,039 aan iDeal kosten per transactie en een klein deel gaat naar BitMyMoney als tussenpartij. De koopkoers ligt daarom vaak iets hoger dan de daadwerkelijke koers van de Bitcoin.

Bitcoin Basics & Crypto review - Bitmymoney

Via dit platform is het mogelijk om probleemloos tot €200,- per iDeal transactie aan Bitcoins te kopen. Telkens als je nieuwe koopt, ontvang je de Bitcoin binnen enkele minuten in je eigen portfolio. Het is wel mogelijk om voor meer dan €200,- een transactie uit te voeren, maar daarvoor voert BitMyMoney eerst een check uit. 

Zo word je gebeld door een medewerker van het platform die je wat vragen stelt over je aankoop of als het je te lang duurt kan je zelf bellen naar 070-2500456 om het proces te versnellen. Madelon adviseert echter om als beginner niet direct met zulke bedragen te spelen, voordat je echt kennis hebt opgebouwd.

Voor- en nadelen van BitMyMoney

Waarom kiezen voor BitMyMoney als er zoveel andere mogelijkheden zijn? Volgens Madelon heeft dit platform voor de starter de meeste voordelen. Zo heb je (nog) geen eigen wallet nodig, wat weer kosten bespaart. Ook betaal je eenvoudig met iDeal en heb je de gekochte Bitcoin binnen enkele minuten in je portfolio. 

Daarnaast is dit platform ideaal om te oefenen met kleine bedragen, voordat je de grote speler van de crypto markt wordt.

Het enige nadeel volgens Madelon is dat er slechts een beperkt aantal crypto’s zijn om mee te handelen, maar als starter biedt dit juist meer overzicht. Zo raak je ook niet verwikkeld in een spinnenweb aan verschillende valuta’s. Van alle crypto’s vind je ook live grafieken terug om de koersen in de gaten te houden en terug te kijken in de tijd.

Koersen kijken

TIjdens de introductiecursus houdt helaas de verdere informatie op over het werken met het BitMyMoney platform. We hebben in ieder geval €5,- aan Bitcoin ontvangen en als we heel eerlijk zijn, is het al spannend om nu naar de koers te kijken. Elke seconde schommelt je portfolio en soms hebben we €5,07 en het andere moment €4,86 aan Bitcoin in ons portfolio. Voor nu is het enige wat we kunnen doen het aanschouwen van de koers. Verdere informatie over de werking van de crypto economie, de werking van geld en hoe je kunt verdienen aan Bitcoin zitten verstopt achter de paywall. Juist omdat we die kleine schommelingen zien, zijn we wel direct al getriggerd om de echte cursus aan te schaffen en net iets meer geld te investeren. Wat zo’n kleine hoeveelheid al niet met je doet.

Bitcoin Basics & Crypto review - Koersen

Als tip geeft Madelon in ieder geval mee om je account op BitMyMoney te creëren op een niet eerder gebruikt mailadres met een lang, stevig wachtwoord. Zo valt voor niemand te herleiden van wie het account is en zo is het ook niet mogelijk dat je accountgegevens ergens via een zogenaamde ‘e-mail leak’ op straat komen te liggen.

Het opslaan van Bitcoin

Het volgende stuk dat in de cursus wordt behandeld is het veilig opslaan van Bitcoin. Ook daar zijn verschillende manieren voor, waarvan de ene veiliger is dan de ander. Om zelf echt aan de gang te gaan met Bitcoin, adviseert Madelon je om deze op te slaan in je wallet. In de praktijk betekent dit niet dat de Bitcoin daadwerkelijk in jouw wallet staan opgeslagen, maar deze maakt verbinding met het Bitcoin netwerk en geeft weer hoeveel je hebt. De term ‘wallet’ heb je ongetwijfeld al eens langs horen komen, maar wat is dat precies?

De crypto wallet

Vrij vertaald naar het Nederlands is een wallet een portemonnee, de plek waar je je Bitcoin opslaat. Een wallet is opgebouwd uit twee verschillende keys, namelijk een private key en een public key. De public key is een code waarop je transacties uitvoert en deze is openbaar. Deze public key kan je vergelijken met een IBAN-nummer van je bankrekening. De private key is de toegangscode tot die wallet, vergelijkbaar met de pincode van je bankrekening. De public key mag je dus wel delen, maar behoud de private key te allen tijde voor jezelf.

Wallets zijn er in allerlei soorten en maten, maar vooral als hardware in de vorm van een soort USB-stick. Dit noemen we ook wel een Ledger. Ook hier zijn verschillende varianten van, maar zelf gebruikt Madelon een variant waarop een klein schermpje zichtbaar is. Op het moment dat je deze in je computer stopt en verbind maakt met het Bitcoin netwerk, zie je op dit schermpje precies hoeveel Bitcoin je hebt. Ook andere valuta zijn er vanaf te lezen. Klaar met handelen? Dan haal je deze USB-stick weer uit je computer en bewaar je deze in de bijgeleverde doos. Zo is je Bitcoin beschermd tegen hacken. Toch loop je nog wel enkele andere gevaren.

Het bewaren van je fysieke wallet

Het is leuk en aardig dat je fysieke wallet is beschermd tegen hacken en veilig ligt opgeborgen in huis. Toch kan er van alles gebeuren, waardoor de USB-stick ineens niet meer werkt. Denk daarbij aan water-, stoot-, of brandschade. Of simpelweg omdat iemand je wallet steelt. Toch hoeft het dan niet zo te zijn dat je verdiende Bitcoins kwijt bent. Bij de aankoop van je wallet, in dit geval een Ledger, ontvang je een zogenaamde ‘Recovery Seed’. Dit is een code van 24 woorden, die je goed moet opslaan op een veilige plek. Deze code is namelijk uniek aan jouw Bitcoin wallet.

madelon vos bitcoin basics crypto review usb min 1 800x401 1

Stel er gebeurt iets waardoor jouw Ledger niet meer te gebruiken is, dan kan je altijd een nieuwe kopen. Zodra je deze verbindt met je computer, heb je de mogelijkheid om je Recovery Seed in te vullen. Als deze overeenkomt, heb je je eigen Bitcoin weer terug op een nieuwe Ledger. Houd er wel rekening mee dat zo’n Ledger geld kost. Madelon geeft een link naar de website van Cryptomaan, waar je een nieuwe kunt kopen. Deze variëren in prijs van €62,99 – €178,99. Elke aparte Ledger heeft haar eigen verschillende voordelen, die bij ieder product staan weergegeven.

Ook hier sluit Madelon het hoofdstuk af met een flinke cliffhanger. Slechts het topje van de ijsberg wordt laten zien, want we weten alsnog niet hoe we verbinding kunnen maken met het Bitcoin netwerk. Ook is nog niet verteld hoe je deze Bitcoins vervolgens opslaat en hoe je er geld aan kunt verdienen op deze manier. Al deze informatie heeft Madelon wel. Je raad het waarschijnlijk al, want al die extra kennis bevindt zich in de volledige cursus.

Conclusie en verwachtingen volledige cursus

madelon vos bitcoin basics crypto review cursus min 1 800x450 1

Tijdens de introductiecursus van ‘Bitcoin Basics & Crypto’ hebben we slechts een klein deel van de volledige cursus mogen ontdekken. We zijn geïntroduceerd aan het kopen en het veilig opslaan van Bitcoin. Toch rest ons nog het gevoel dat we graag meer willen doen met deze informatie, waarvoor we de volledige cursus dienen te volgen. Al met al denken we in ieder geval dat de cursus wel je geld waard zal zijn. Wat we nu hebben gezien tijdens de introductie is een enthousiaste vrouw met verstand van zaken. Ook heeft Madelon een rustige en duidelijke manier van uitleggen, waardoor de informatie daadwerkelijk blijft hangen.

Ben je na het lezen van deze review nog meer getriggerd om zelf te starten met investeren in Bitcoin? Geven we je daar natuurlijk groot gelijk in. Houd er wel rekening mee dat spelen met Bitcoin en crypto geheel op eigen risico is, want deze wereld kent niet alleen maar winnaars.

Kostenplaatje volledige cursus

Mocht je nou zelf de volledige cursus van Madelon Vos willen volgen rondom de basisprincipes van de Bitcoin en crypto, dan kan je dat via de onderstaande link doen voor €124,95. Als klap op de vuurpijl geven we je mee dat je de volgende kortingscode kunt gebruiken: 'Reviewfabriek10' waarmee je 10% korting ontvangt op deze cursus. Zo betaal je slechts €112,45 voor al die handige informatie om jezelf een gouden start te geven in de crypto wereld. Je zult altijd geld moeten investeren, voordat je meer kunt verdienen. Laat ons vooral weten wat jij van deze cursus verwacht. Wij gaan er in ieder geval rap mee verder.

Bitcoin Basics & Crypto ‘s

Met deze cursus laat Madelon Vos je kennis maken met de wereld van Bitcoin. Ze bespreekt onder meer wat de Bitcoin is, wat de potentie van de Bitcoin is en hoe je zelf kunt starten met het handelen in deze digitale munt. Daarbij geeft Madelon Vos ook aan dat het handelen in Bitcoin niet voor iedereen geschikt is. Ben jij benieuwd of het voor jou interessant is om in Bitcoin te gaan handelen? Dan is deze cursus op voorhand dus al geschikt voor je.

Bitcoin Basics & Crypto review - mockup

Heb je de smaak te pakken? Na de basiscursus kun je natuurlijk een stap verder gaan. Om je te verdiepen in het maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijk handelen in Bitcoin is het van belang dat jij de juiste momenten leert herkennen. Maar hoe weet je wanneer dit moment zich aandient? Hoe voorspel je de markt en waar haal je deze informatie vandaan?

In de Technische Analyse cursus neemt Madelon Vos je mee in deze reis. Wij hebben hiervan een voorproefje gehad die te lezen is in de onze Technische Analyse review.

Plaats een reactie