E-cursus Betere Relaties Met Iedereen – een uitgebreide review

Uniek aan ons als mens, is de manier waarop we relaties kunnen aangaan met anderen. Ook in het dierenrijk komen relaties op allerlei manieren voor, maar bij ons als mens is het toch wel wat ingewikkelder. We kunnen de ene dag heel goed met elkaar overeenkomen en de volgende dag kan de vriendschap onherstelbaar worden ontwricht. Vind jij het ook ingewikkeld om gezonde relaties aan te gaan? Relaties waarin je echt kunt zijn wie je bent, relaties waarin je geen moeite hebt om je grenzen te stellen?

 Dan is de E-cursus betere relaties met iedereen misschien wel iets voor jou. In deze review zal ik proberen om mijn kritische mening over deze cursus gestructureerd met je te delen.

Wat is de Betere Relaties Met Iedereen training precies?

Een gezonde relatie aangaan is moeilijk voor velen onder ons. Vaak voelen we wel dat we ongelukkig zijn, maar we willen niet zien wat het probleem is. De manier waarop wij met anderen omgaan, of net de manier waarop anderen met ons omgaan, kan een grote impact hebben op je levenskwaliteit. Deze online Betere Relaties Met Iedereen cursus geeft je een duidelijk inzicht in de problemen die kunnen optreden in onze menselijke relaties.

Aan problemen heb je natuurlijk niet voldoende, want net als ik denk jij ook veel liever in oplossingen. Daarom bestaat deze cursus uit een handig stappenplan, zodat je de relaties met de belangrijkste personen uit je leven kunt verbeteren. Het is niet zomaar een theoretische cursus, waar je in verloren loopt. Het is een cursus die je stap per stap probeert te begeleiden, richting een beter leven met betere relaties.

Er zijn drie grote onderwerpen die in de Betere Relaties Met Iedereen cursus aan bod komen. Ten eerste leer je hoe je in alle omstandigheden jezelf kunt blijven. Je leert over hoe je je grenzen kunt aangeven en hoe je dat moet overbrengen zodat de andere luistert. Ten tweede leer je probleemoplossend denken in termen van relaties. Dat er conflicten ontstaan, daar valt weinig aan te doen. Enkel en alleen door er goed op te reageren, kan je ze ook snel weer oplossen. Ten derde leer je over het omgaan met ieders persoonlijkheid. Dat klinkt misschien vrij banaal, maar het is meestal door een botsing in persoonlijkheden dat er een conflict kan ontstaan.

Waaruit bestaat deze cursus?

De drie onderwerpen die centraal staan in de Betere Relaties Met Iedereen cursus ken je nu al, maar hoe is de cursus dan opgebouwd? Wel, men heeft ervoor gekozen om deze cursus op te bouwen in vijf delen. Ik zal die kort even bespreken, zodat je goed weet wat je kunt verwachten.

 e-cursus-betere-relaties-met-iedereen

#1 wat zijn gezonde relaties?

Voor je kunt beginnen aan het effectief verbeteren van jouw relaties, moet je wel eerst weten wat een gezonde relatie is. Daarom leer je in dit eerste deel alles over gezonde relaties. Je leert wat de eigenschappen zijn van een duurzaam verbond en welke invloed jouw eigen karakter daarop kan hebben. Ook leer je meer over de verwachtingen die personen ten opzichte van elkaar kunnen hebben.

#2 Communiceren

Het tweede onderdeel gaat over communicatie. Men zegt wel eens dat elke relatie staat of valt met een goede communicatie. Meestal heeft men het dan over liefdesrelaties, maar eigenlijk geld dat voor alle vormen van connecties. Goed communiceren, betekend dat je aangeeft wat jij wil en dat je luistert naar wat de andere zou willen. In dit tweede onderdeel zal je daar alles over leren.

#3 Inzicht krijgen zorgt voor meer begrip

Je kunt iets niet oplossen, als je niet helemaal begrijpt wat er aan de hand is. Voor je een relatie beter kunt maken, moet je eerst inzicht verwerven in wat er fout gaat. In dit gedeelte leer je om objectief de huidige situatie te analyseren. Hoe is de band die jullie momenteel met elkaar hebben? Je leert te ontdekken wat je belangrijk vindt binnen de relatie, zodat je ook dat beter kunt aangeven aan de andere.

#4 Uitdagingen aangaan

Wanneer je een connectie hebt met iemand, dan zullen er ook uitdagingen op jullie pad komen. Elkaar vertrouwen is natuurlijk een belangrijk punt, dus als dat er niet is moet je eerst daaraan werken. Zelfs als het vertrouwen er wel al is, kunnen er nog struikelblokken ontstaan. Mocht je weten hoeveel relaties er al kapot zijn gegaan dankzij jaloezie… In dit gedeelte leer je dan ook hoe je met zulke uitdagingen kunt omgaan. Ga nooit een uitdaging uit de weg, maar ga ze altijd aan.

#5 Leer de betere keuzes maken

Keuzes maken doen we elke dag, dus het is toch verwonderlijk dat veel mensen er niet beter in worden. Een goede keuze maken doe je voor jezelf, maar in een relatie moet je ook rekening houden met de andere. In dit laatste gedeelte leer je dan ook hoe je kunt omgaan met het maken van keuzes, waarbij je jezelf ook goed voelt.

 e-cursus-betere-relaties-met-iedereen-banner-lang

Worden er nog bonussen meegeleverd?

Jazeker! Vijf delen zijn er misschien wel al veel, maar 2 extra bonussen kunnen nooit kwaad. Wanneer je je inschrijft voor de Betere Relaties Met Iedereen cursus, krijg je ook toegang tot het E-book Inzicht in je kracht. Daarin leer je meer over jouw eigen kunnen. Ten tweede krijg je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een persoonlijke coaching sessie per e-mail. Daarin krijg je de kans om jouw twijfels, problemen of vragen voor te leggen aan de expert. Je krijgt vervolgens een uitgebreid antwoord met een duidelijke analyse, een persoonlijk stappenplan of een kant en klaar antwoord op je vraag.

 e-cursus-betere-relaties-met-iedereen-ebook

Bonus #1: Het gratis E-book Inzicht in je kracht

e-cursus-betere-relaties-met-iedereen-coaching

Bonus #2: Persoonlijke coaching sessie per e-mail

Mijn ervaring met de Betere Relaties Met Iedereen cursus

Zelf heb ik deze cursus een maand geleden gevolgd en nu vond ik het tijd om mijn ervaringen met jou te delen. Nu we een maand verder zijn, kan ik ook beter inschatten wat de impact van deze cursus is geweest op mijn relaties. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat je een realistisch beeld hebt van de cursus. Weet dat deze cursus volgen alleen, niet zal volstaan om jouw relaties te verbeteren. Wil ik daarmee zeggen dat de cursus niet helpt? Nee, zeker niet! De cursus helpt enorm, maar jij bent wel diegene die het werk zal moeten doen.

Van zodra ik begon met het volgen van deze cursus, was het duidelijk voor mij dat ik de cursus moest zien als een werkboek. Bij elke stap, bij elke letter vroeg ik mezelf dan ook af hoe dat bij mijn relaties van toepassing was. Wat voor mij persoonlijk heeft gewerkt, is om een schriftje bij de hand te nemen. Daarin nam ik notities, vulde ik aan hoe het met mijn relaties gesteld was enzovoort.  Door alles op papier te zetten, kreeg ik een veel beter inzicht in waar de problemen zaten.

Ook ben ik ervan overtuigd dat je nooit alleen het probleem kunt oplossen. In een relatie ben je met twee, dus je moet ook als een team de problemen aanpakken. Daarom heb ik ook enkele relevante passages uit de Betere Relaties Met Iedereen training voorgelegd aan de persoon waarmee ik een lastige connectie had. Door er samen even bij stil te staan, konden we elkaar beter begrijpen. De cursus had me ook geleerd hoe ik op een constructieve manier kon aangeven wat ik wou, dus daar ben ik dan ook van vertrokken.

 e-cursus-betere-relaties-met-iedereen-online-training-1

Voor wie is deze cursus geschikt?

Aangezien we allemaal relaties aangaan in ons leven, zouden we allemaal baat kunnen hebben bij deze Betere Relaties Met Iedereen cursus. Wat erin staat is niet alleen relevant voor mensen die momenteel in een moeilijke situatie zitten, maar ook voor mensen die op dit moment enkel gezonde relaties hebben. De kennis die erin gedeeld wordt, zou je gewoon echt kunnen helpen om elkaar nog beter te begrijpen. Op die manier zou je er dan ook voor kunnen zorgen dat er in de toekomst geen problemen ontstaan.

Vind jij het soms ook lastig om aan te geven wat je denkt, wat je voelt of wat je exact wil? Is het zo dat je jezelf niet helemaal durft te geven in een relatie, omdat je vroeger al meermaals teleurgesteld werd? Is er iemand in je leven die dicht bij jou staat, maar waar je echt niet mee overweg kunt. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld een schoonbroer of dergelijke. Iemand waarmee je moet leren samenleven, ook al vind je dat moeilijk? Wel, in elk van voorgaande situaties kan deze Betere Relaties Met Iedereen cursus je echt op de goede weg helpen.

Hoewel sommige mensen wel eens beweren dat het een typische cursus is voor vrouwen, ben ik ervan overtuigd dat ook mannen er iets aan kunnen hebben. Ik kan het bovendien ook weten, want ik ben zelf een man.

 e-cursus-betere-relaties-met-iedereen-banner-kort

Conclusie

Een band opbouwen met iemand doe je niet op één twee drie. Het verliezen van een connectie met die persoon kan echter wel op enkele seconden. Blijf daarom niet bij de pakken zitten, maar ga de uitdagingen aan. Laat je bijstaan door de Betere Relaties Met Iedereen training, om zo te ontdekken waar het momenteel fout loopt. Ga de confrontatie aan en leer duidelijke grenzen stellen. Leer aangeven wat je wel en wat je niet wil. Maak van jouw matige relaties duurzame relaties, voor de rest van je leven!

Plaats een reactie