Doyoucopy cursus review – de moeite waard?

Ben je op zoek naar een methode om snel meer resultaat te behalen met je website? Dan heb je verkopende teksten nodig. Met de cursus van Doyoucopy leer je precies hoe jij teksten schrijft, die ervoor zorgen dat jij je lezers raakt en meeneemt in de tekst. De cursus geeft jou de mogelijkheid om precies te leren wat belangrijk is bij het schrijven van verkoopteksten. Zodat je de lezer raakt op emotioneel niveau. Mensen maken nou eenmaal beslissingen op basis van emoties en daarom is het ook verstandig om je verkoopteksten op die wijze in te richten. Ben jij een ondernemer, freelancer of ben je eigenaar van een website? Dan is deze cursus een echte aanwinst. Op deze pagina lees je precies wat je van de cursus kunt verwachten en wat je er allemaal in leert. Lees daarom zeker verder. 

Ben je net als vele andere ondernemers aan het worstelen met jouw webteksten? Wil je meer halen uit je website en weet je zelf ook dat jouw teksten beter, mooier en klantgerichter kunnen? Til je schrijfwerk naar een hoger niveau met deze online copywriting cursus van Doyoucopy! 

In deze review ga je het volgende leren:

 • Wat de Doyoucopy Academy is
 • Hoe de Doyoucopy Academy werkt
 • Waar de Doyoucopy Academy cursus uit bestaat 
 • Wat ik goed vind aan de Doyoucopy Academy
 • Wat ik minder goed vind aan de Doyoucopy Academy 
 • Wat de Doyoucopy Academy kost
 • Wat mijn eindconclusie is over de Doyoucopy Academy 

Wat is de Doyoucopy Academy?

De kans is groot dat als je een eigen website hebt, dat je daarvoor met regelmaat nieuwe teksten schrijft. Deze teksten kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Meestal worden teksten voor een website informatief geschreven en krijg je daardoor bezoekers naar je website. Maar er zijn ook nog andere soorten teksten die je kunt schrijven voor je website. Namelijk verkoop teksten. Om goede verkoop teksten te schrijven is het belangrijk dat je leert hoe copywriting werkt. Copywriting is namelijk een methode van schrijven waarbij je de lezer aanzet tot het kopen van een product. Dat is precies wat je leert op de Doyoucopy Academy.

Hoe werkt de Doyoucopy academy?

Als je aan de slag wilt gaan met de lesstof van de Academy, kun je gemakkelijk inloggen in het dashboard. Hier krijg je daarna direct toegang tot al het lesmateriaal. Doyoucopy review - Introductiescherm In de cursus leer je alle belangrijke informatie omtrent het schrijven van copywriting teksten. De belangrijkste onderdelen dat je gaat leren zijn:

 • Hoe jij jouw teksten in voordelen schrijft in plaats van eigenschappen
 • Hoe je emoties gebruikt bij het schrijven
 • Wat de Als dan formule is en hoe je dat toepast
 • Wat Amerikanen bedoelen bij Shoot Your Biggest Gun First.

Als je aan de slag gaat met de cursus is de cursus al volgt opgebouwd:

Introductie

Hier wordt uitgelegd wat je kunt gaan verwachten van de cursus en hoe de cursus in elkaar zit. Ook lees je hier precies welke lessen er aan bod komen in de cursus:

 1. Richt je op voordelen in plaats van eigenschappen
 2. Wees zo specifiek mogelijk
 3. Richt je op emoties
 4. Laat anderen jouw verhaal vertellen
 5. Geef sturing
 6. Oefen op je koppen
 7. Schaarste en urgentie
 8. Shoot your biggest gun first
 9. Maak het simpel maar veelzeggend
 10. Neem drempels weg
 11. Schrijf het eenvoudiger op
 12. Speel advocaat van de duivel
 13. Weet wat je doelgroep drijft
 14. Maak handig gebruik van Als dan
 15. Laat ze kopen op emotie, overtuig ze achteraf met argumenten
 16. Doe sterke claims
 17. Gebruik Social Proof
 18. Schrijf het scherper op
 19. De aanpak van John Lennon
 20. Zorg dat je opvalt
 21. Luie woorden schappen
 22. Een supersimpele SEO hack
 23. Schap de clichés
 24. Hiermee ga jij Scoren
 25. Show, Don’t tell
 26. Geef argumenten
 27. Geef je teksten persoonlijkheid mee
 28. Copywriting is net al seks
 29. Herhaling, herhaling, herhalen
 30. Jij bent aan zet
 31. Tot besluit

Wat vind ik goed aan Doyoucopy academy?

Een van de beste voordelen van dit product vind ik dat er vooral wordt gekeken naar hoe je emoties kunt raken van mensen. De meeste mensen gaan sterk af op wat ze voelen en als je dat kunt verwerken in je teksten is de kans groot dat jij succes zal hebben met je verkoop teksten. Ook leer je hier precies hoe je een goede verkooptekst moet opbouwen en waarop je moet letten bij het schrijven van dit soort teksten. Een van de beste inzichten die ik kreeg was dat het altijd goed is om achteraf nog woorden te schrappen. Zo blijf alleen de kern van het verhaal staan. Daarnaast vond ik ook de les over het doen van sterke claims heel interessant. De kans is dus groter dat mensen iets van je gaan kopen als je daar sterke claims bij doet. 

doyoucopy review copywriting 640x426 1 1Doyoucopy review - copywriting

Wat vind ik minder goed aan Doyoucopy academy?

Hoewel ik in grote lijnen zeer tevreden ben over de cursus, vond ik de lay-out van de cursus ietwat simpel. Ook had ik bij sommige lessen nog wel wat vragen en mis ik daarbij eigenlijk een community. Het zou geweldig zijn als er via de cursus een mogelijkheid was om met gelijkgestemden te communiceren en te discussiëren. Nu kun je eigenlijk alleen antwoord krijgen op vragen door te mailen met de maker van de cursus. 

Voor wie is het geschikt?

Deze cursus is geschikt voor eigenlijk iedereen met een website of webshop. Vooral als je een website hebt met als doel om producten/diensten te verkopen, kun je van deze cursus veel opsteken. Na het volgen van de cursus ben je namelijk in staat om je teksten zo te schrijven, zodat de lezer van de tekst enthousiast is om het product aan te schaffen.   Ben jij een Freelancer, Blogger of heb je een website en wil je meer resultaat met je website? Dan is het absoluut aan te raden om deze cursus te volgen.

Wat zijn mijn ervaringen met Doyoucopy academy?

Toen ik de cursus tegenkwam, was ik allereerst best wel sceptisch. Ik wist nog niet zo goed wat ik moest verwachten van de cursus en heb het aanschaffen van de cursus dan ook eerst flink uitgesteld. Omdat ik niet direct te veel geld wilde uitgeven aan de cursus, besloot ik om eerst alleen het e-book aan te schaffen.

doyoucopy review copywriting in 30 dagen als pdf 718x689 1 Doyoucopy review - Copywriting in 30 dagen als PDF

Dit is volgens de website de PDF versie van de cursus. Na het doornemen van de PDF was ik zo enthousiast dat ik besloot om de volledige cursus aan te schaffen. Uiteindelijk heb ik toch het besluit genomen om de cursus aan te schaffen en was ik eigenlijk direct enthousiast. Eenmaal aangekomen in de cursus omgeving, werd ik verrast door het uitgebreide lesmateriaal. In de online cursus dat volgde na het lezen van de PDF versie, werd al direct duidelijk dat de online cursus een stuk uitgebreider was. Ook merkte ik dat tijdens het volgen van de cursus de materie beter bleef hangen dan bij het lezen van de PDF.

Wat zeggen anderen over de cursus?

Naast onze mening over de cursus is natuurlijk ook de mening van anderen heel belangrijk. Als we op de website van Doyoucopy kijken zie ik eigenlijk alleen maar positieve recensies. De cursus doet volgens velen precies wat het beloofd en je hebt er ook echt wat aan. Daarnaast lees je veel goede verhalen over de resultaten die deze cursus heeft geleverd aan cursisten.  Reden genoeg om met de cursus aan de slag te gaan.

Wat kost product Doyoucopy academy?

Als je zelf ook aan de slag wilt gaan met de copywriting cursus van Do You Copy, dan heb je daarin 2 keuzes. Je kunt net als ik beginnen met het eerst lezen van de PDF, maar je kunt er ook voor kiezen om direct aan de slag te gaan met de online cursus. Als ik direct had geweten hoe goed de cursus in elkaar zat, had ik ervoor gekozen om ook direct aan de slag te gaan met de cursus in plaats van eerst de PDF versie te lezen. Maar als je nog twijfelt, is het zeker verstandig om eerst de PDF versie aan te schaffen. Voor de PDF versie betaal je slechts 19 euro en krijg je daarmee in mijn ogen echt al veel waarde. In feite lijkt de PDF versie veel op de online cursus, maar gaat de online cursus veel dieper in op de materie. Voor de volledige cursus betaal je € 49,- euro en krijg je direct toegang tot al het lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit geschreven tekst, maar bevat ook video’s met lessen. Voor het geld hoef je het dus niet te laten en je krijgt er ontzettend veel waarde voor terug.

Doyoucopy review - BannerWat is mijn conclusie?

Toen ik eerst voor het eerst hoorde over deze cursus wist ik niet direct wat ik ervan moest verwachten. Wel had ik al eens gehoord over Doyoucopy en wist ik al dat de eigenaar van de cursus, verstand van zaken heeft. Hij heeft namelijk voor best grote namen al eens verkoopteksten geschreven. Als je wilt beginnen met de cursus raad ik je aan om direct gewoon voor de volledige cursus te gaan. Hier krijg je simpelweg de meeste waarde. Uiteindelijk heb ik natuurlijk meer betaald voor de cursus door zowel het PDF bestand als de cursus aan te schaffen. Maar achteraf gezien heb ik meer dan voldoende informatie gekregen in alleen de online cursus. Wil jij graag leren hoe je betere teksten schrijft, waarbij jij je lezers raakt? Wil jij graag meer resultaten behalen met je website teksten en meer verkopen genereren? Dan is het absoluut aan te raden om deze cursus direct aan te schaffen.

Veelgestelde vragen

Wat kost de online cursus van de Doyoucopy Academy?

De cursus kost €49.

Is de online cursus van de Doyoucopy Academy als PDF te downloaden?

De cursus is ook als PDF te downloaden in de vorm van de Cursus Copywriting in 30 dagen. Dit kost slechts €19 en is hier te downloaden!

Voor wie is de cursus Copywriting in 30 dagen bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen die baat heeft bij het schrijven van betere teksten.

Is de Doyoucopy Academy ook nuttig voor mensen die geen ervaring hebben met schrijven?

Ja! De Doyoucopy Academy en de cursus copywriting in 30 dagen is zo opgezet dat zelfs onervaren schrijver er direct de vruchten van plukken!

Doyoucopy Academy – Copywriting in 30 dagen

Plaats een reactie