Alles over het investeren in vastgoed

Als je geld hebt kan je enorm veel leuke dingen doen in je leven. Helaas is het zo dat nog lang niet iedereen veel geld te besteden heeft. Sterker nog, de verdeling van het geld over de gehele wereld gezien is eigenlijk heel oneerlijk. Zo zijn er miljardairs, maar ook nog enorm veel mensen die amper kunnen leven van het geld dat ze verdienen. 

In Nederland is het gelukkig zo dat veruit de meeste mensen gewoon een goed leven kunnen leiden. Ook hier zijn er wel inkomensverschillen, maar Nederland is geen armoedig land. Als je nog niet veel geld hebt, dan wil je vast dat je wat meer geld te besteden hebt. Daarom ben je vast benieuwd naar of er een manier is waarop je van je geld meer geld kunt maken. Als je hier benieuwd naar bent dan heb ik leuk nieuws voor je, want het is namelijk mogelijk. 

Door middel van je geld te investeren kan je meer geld krijgen. In dit artikel ga je meer lezen over iets waarin je kunt investeren, namelijk vastgoed. Je ontdekt hier alles wat je moet weten over het investeren in vastgoed en nog veel meer dan dat. Lees dus snel verder!

Investeren in vastgoed - bouwen van woningen

Wat is vastgoed?

Voordat je überhaupt begint met investeren in vastgoed, is het handig om te weten wat vastgoed is. Het is natuurlijk ook niet erg verstandig om in iets te investeren zonder dat je weet waar je nu eigenlijk in aan het investeren bent. Daarom zal ik je eerst even een korte uitleg geven over wat vastgoed is. 

Eigenlijk is het vrij simpel. Vastgoed is namelijk een bepaald grondstuk, samen met alle gebouwen die op dat stuk grond staan. Het maakt dan niet uit wat voor gebouw dit is, want het kan van alles zijn. Van wolkenkrabbers tot garages, het is allemaal vastgoed. Het gedeelte ‘vast’ valt te herleiden naar het feit dat je het niet kunt verplaatsen en het gedeelte ‘goed’ komt af van het feit dat het een materiële zaak is. In het Nederlandse wetboek is ook vastgelegd wat vastgoed is. In dat wetboek staat de volgende definitie voor vastgoed geschreven: 

"Onroerend zijn de grond, de nog niet gewonnen delfstoffen, de met de grond verenigde beplantingen, alsmede de gebouwen en werken die duurzaam met de grond zijn verenigd, hetzij rechtstreeks, hetzij door vereniging met andere gebouwen of werken."

Nu je weet wat vastgoed is, is het tijd om snel verder te gaan naar het volgende onderdeel.

Investeren in vastgoed - sleutels

In welk land kan ik het beste in vastgoed investeren?

Het leuke aan vastgoed is dat je eigenlijk niet beperkt bent. Er zijn erg veel verschillende vormen van vastgoed, zoals je net al hebt kunnen lezen, maar je bent ook niet beperkt qua plaatsen waar je kunt investeren in vastgoed. Je zult misschien denken dat je als Nederlander zijnde alleen in Nederlands vastgoed kunt investeren, maar dat is absoluut niet het geval. Je kan er namelijk ook voor kiezen om in vastgoed te investeren in het buitenland. Die keuze is nog niet zo gek als je die maakt, want er zijn plaatsen in het buitenland waar je erg goed in vastgoed kunt investeren. 

Nu vraag je je vast af in welk land je in vastgoed investeren moet. Je bent natuurlijk niet verplicht om in een bepaald land te investeren. Het kan je namelijk niet verboden worden om in een bepaald land te investeren in vastgoed en de keuze is nog altijd volledig je eigen. Om je toch een handje op weg te helpen zullen hieronder een aantal landen staan waar je erg goed in vastgoed kunt investeren. Als je voor één van deze landen kiest is de kans op succes erg groot. 

 1. Spanje (vooral de stad Madrid)
 2. Duitsland (vooral de steden Berlijn en Frankfurt)
 3. Portugal (vooral de stad Lissabon)
 4. Ierland (vooral de stad Dublin)
 5.  UK en Wales (Vooral de regio's rondom Zuid-Wales)

Zoals je ziet zijn het allemaal vrij welvarende landen en de steden waarin je het beste kunt investeren zijn vrijwel allemaal hoofdsteden. Frankfurt is eigenlijk de enige uitzondering. Het investeren in de Uk en het investeren Duitsland zijn met name gebieden waar hoge rendementen te behalen zijn. Zo zie je langzaam aan een verschuiving optreden van vastgoed investeerders die zich voorheen vooral richtte op Nederland, die steeds meer het Verenigd Koninkrijk en Duitsland beginnen te ontdekken. 

Investeren in vastgoed - Investeren in de UK

Laat je echter wel goed informeren op fiscaal gebied in de betreffende landen!

Soms is het voordeliger om vanuit een LTD (vergelijkbaar met een nederlandse BV) te starten. Daarnaast heb je te maken met allemaal wet- en regelgeving in die landen. Zorg daarom dat je goed geinformeerd aan de slag gaat. Heb je interesse in investeren in brits vastgoed? Kijk ook eens of je kunt investeren via een partner die al reeds actief is in het investeren in de UK. Zo kun je via Comfybrix.com al investeren vanaf £5000 en kun je een kiezen voor een maandelijkse uitbetaling van de rente. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je dus een passief inkomen realiseert.

Comfybrix is een bedrijf dat actief is op de vastgoedmarkt in de UK. Zij investeren hoofdzakelijk is serviced Accomodation units. Dit zijn woning die verhuurd worden voor de short-term markt. Gasten die liever niet in een hotel willen verblijven maar de ruimte en privacy van van een eigen woning willen eravren, zijn hier het beste op hun plek. Comfybrix staat bekend om zijn hoogwaardige woningen die je de luxe van een hotel laten ervaren. Verder staat Comfybrix bekend om zijn goede due diligence waardoor zij uitsluitend investeren in woningen met een hoog rendement.

Investeren in vastgoed in Nederland

Je hebt net dus kunnen lezen dat je in het buitenland erg veel mogelijkheden hebt als het gaat om investeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat al dat buitenlandse gedoe niks voor jou is en dat je liever dichtbij eigen huis gaat investeren. Je bent volledig vrij in je keuze en Nederland is ook zeker een goed land om te investeren in vastgoed. Het is misschien ook wel iets makkelijker om in Nederland in vastgoed te investeren. Vooral de communicatie verloopt dan waarschijnlijk wat makkelijker, omdat dit gewoon in het Nederlands kan. 

Er zijn in Nederland ook erg veel gebouwen waarin je kunt investeren. Met name een aantal steden zijn erg interessant om in te investeren. Je bent wederom niet verplicht om in één van deze steden te investeren, maar het is toch zeker de moeite waard om er even over na te denken. Het zal je niet verbazen dat de steden waarin je het beste kunt investeren wederom grote steden zijn. Hieronder staan de steden voor je op een rijtje. Misschien ben jij binnenkort wel in het bezit van vastgoed in één van deze steden en maak je er enorm veel winst mee.

 1. Amsterdam
 2. Rotterdam
 3. Groningen
 4. Leiden
 5. Eindhoven
 6. Nijmegen

Deze steden zijn met name erg aantrekkelijk omdat er ieder jaar veel studenten naar deze steden komen. Je kan bijvoorbeeld een pand kopen en dit dan verhuren aan studenten om er zo winst op te maken. Laat je wel goed informeren over het gemeentelijk beleid. Zo mag je niet in alle steden woningen meer 'verkameren'. Sommige steden verbieden dit zelf in bepaalde wijken. Verkamering wilt zeggen dat je in een woning aparte kamers maakt en deze kamers los verhuurt aan huurders.

Investeren in vastgoed - Studentenwoning

Een andere methode is om woningen te verhuren aan arbeidsmigraten. Denk hierbij aan tijdelijke huurders die veelal via een bedrijf in jouw woning geplaatst worden. Enkele voordelen zijn:

 1.  De huren zijn over het algemeen hoger doordat je de woning rechtstreeks aan een bedrijf verhuurt.
 2. Je met 1 huurder (dus het bedrijf) klaar bent en dus geen aparte kamers (en dus huurcontracten hoeft af te sluiten) verhuurt.
 3.  Vaak nemen de bedrijven aan wie je verhuurt ook het technisch beheer uit handen. Dit scheelt je weer in het rendement!

Nadelen kunnen zijn:

 1.  Doordat er veel verloop is aan bewoners kan het zijn dat je sneller de woning moet renoveren.
 2.  Je kunt meer klachten over overlast krijgen doordat er meerdere mensen in je woning huisvesten. 

Let ook hierbij goed op wat de wet- en regelgeving is van de betreffende gemeente waar je een woning wilt kopen! Het is natuurlijk eeuwig zonde als jij een bepaalde strategie voor ogen hebt en blijkt dat de wet- en regelgeving het niet toelaat. In het ergste geval zul je de woning moeten verkopen of genoegen nemen met een lager rendement.

De meest bekende en gebruikelijke manier van een woning verhuren is om dit te doen aan een doelgroep die er voor een lange termijn in woont. Denk hierbij aan een gezin die in jouw woning wilt wonen. 

Investeren in vastgoed - huurwoning

Waar kan ik vastgoed kopen?

Misschien ben je inmiddels wel geïnteresseerd geraakt in het investeren in vastgoed. Er zijn dan altijd nog wel wat vragen die je jezelf kunt stellen. Eén van deze vragen is dan waarschijnlijk wáár je vastgoed kopen kunt. 

Er zijn verschillende plekken waarop dit kan. Zo zijn er bijvoorbeeld algemene websites, waar je erg veel vastgoed op kunt vinden, maar er zijn ook websites die specifiek op één soort vastgoed zijn gericht. Bij dit laatste kan je dan bijvoorbeeld denken aan websites die zich volledig richten op garageboxen. 

Als je al eens een huis hebt gekocht dan ben je vast al wel enigszins op de hoogte van waar je huizen kunt vinden op het internet. In Nederland is met name de website Funda een veelgebruikte website om een huis te vinden. Door heel Nederland staan altijd wel huizen te koop en op Funda vind je er enorm veel. Ook garages zijn te vinden op deze website. 

Een andere website waar je vastgoed op kunt vinden is de website Funda in business. Deze webiste is meer gericht op zakelijk/ commercieel vastgoed maar er zijn genoeg kansen te vinden om een goede deal te vinden. Winkels kunnen omgebouwd worden naar woningen bijvoorbeeld en ditzelfde geldt voor kantoorpanden die verbouwd kunnen worden naar woningen.

Je bent natuurlijk niet verplicht om gebruik te maken van het internet in je zoektocht naar vastgoed. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je via vrienden hoort dat iemand van zijn of haar huis af wilt. Als je er dan snel bij bent kan je dit huis nog overnemen voordat het op de markt verschenen is. Dit is voor jou dan voordeliger en voor de verkopende partij ook, want zij zijn dan van het huis af. Op deze manier kun je woningen onder de marktwaarde kopen. De winst die je maakt is bepalend voor hoe je de woning aankoopt. 

Er zijn dus mogelijkheden genoeg om aan vastgoed te komen! 

Investeren in vakantiehuisjes

Bij het horen van vastgoed zul je in eerste instantie waarschijnlijk denken aan huizen, kantoorpanden en ga zo maar door. Bouwwerken zoals garageboxen komen dan niet als eerste in je op. Iets wat hoogstwaarschijnlijk ook niet in je op is gekomen zijn vakantiehuisjes. 

Ook vakantiehuisjes zijn een vorm van vastgoed waarin je kunt investeren. Investeren in vastgoed is ook best wel een goed idee. Als je geïnteresseerd bent in het investeren in vakantiehuisjes dan heb je wederom meerdere keuzes om aan een vakantiehuisje te komen. Het mooie aan het investeren in vakantiehuisjes is dat je het huisje weer kunt verhuren. Op den duur zul je dan meer hebben verdiend aan het verhuren van het huisje dan wat het huisje je gekost heeft om te kopen. Hierdoor heb je dan winst gemaakt. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het huisje te kopen, op te knappen en met winst te verkopen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden en je bent volledig vrij in je keuze.

Investeren in vastgoed - Airbnb

Meer weten over het investeren in vakantiehuisjes? Dat kan! Lees op onze website onze review de BNBverhuurcursus over hoe het investeren in vakantiehuizen te werk kan gaan. Investeren in vakantiehuizen wordt zo een stuk makkelijker voor jou. 

Leer meer over het investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is een erg geschikte manier om veel geld te verdienen. Je hebt net al veel kunnen lezen over de mogelijkheden die je hebt als het gaat om welke soorten vastgoed je in kunt investeren. Hoe je het investeren in vastgoed aan gaat pakken is volledig je eigen keuze. 

Het maakt niet uit of je wel of geen kennis hebt over het investeren in vastgoed. Als je zonder kennis begint met het investeren in vastgoed dan bestaat er de kans dat je niet zoveel gaat verdienen als je gehoopt had. Je hebt dan in het begin vaak nog geen idee wat je aan het doen bent en de kans op het maken van verlies is dan groter. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je bepaalde mogelijkheden om veel geld te verdienen over het hoofd ziet. Gelukkig is er een mogelijkheid om meer te weten te komen over het investeren in vastgoed. 

In dit artikel ga je er al iets over kunnen lezen, maar op onze website staat ook nog een heel uitgebreid artikel over dit onderwerp. Lees onze review over de Vrijheid Vastgoed cursus goed door als je nog meer te weten wilt komen.

Vrijheid Vastgoed review - Cursusoverzicht

Online cursus

De eerste mogelijkheid die je hebt om meer kennis op te doen over het investeren in vastgoed is het volgen van een online cursus. Om precies te zijn gaat het hier om een online videocursus. Het fijne aan een videocursus is dat je vaak erg goed onthoudt wat er is gezegd. Dit komt door de combinatie van beeld en geluid. De videocursus van Vrijheid Vaastgoed van Martijn van den Berg is een erg geschikte cursus om te volgen. Je krijgt er namelijk meer dan 20 uur aan beeldmateriaal ter beschikking. Dit is natuurlijk erg veel informatie, maar deze informatie is allemaal erg nuttig. Naast het vele beeldmateriaal zijn er nog veel meer voordelen die je hebt als je de online videocursus gaat volgen. Je maakt een erg goede keuze als je voor deze cursus gaat. 

Geïnteresseerd in het volgen van de online videocursus van Vrijheid Vastgoed? Wacht dan niet langer en maak gebruik van onze kortingsactie voor het volgen van deze erg nuttige videocursus.

Webinar

Als het volgen van een online videocursus niets voor jou is dan is dat absoluut geen probleem, want er is namelijk nog een mogelijkheid die je hebt. Naast het volgen van een online videocursus kan je ook kiezen voor deelname aan een webinar. Ook deze webinar is erg nuttig om te volgen. De webinar wordt, net als de online videocursus, verzorgd door Vrijheid Vastgoed. Als je besluit om de webinar te volgen dan ligt de weg naar financiële onafhankelijkheid door het investeren in vastgoed volledig voor je open. In de webinar krijg je namelijk ook erg veel nuttige informatie.

Wil jij de webinar van Vrijheid Vastgoed bijwonen? Dat kan en het is ook een zeer goede keuze! Schrijf je nu in en neem deel aan deze fantastische webinar.

Conclusie

Als je niet veel geld hebt droom je vast vaak van het hebben van veel geld. Je zult denken dat het voor jou dan onmogelijk is om ook veel geld te krijgen. Toch is niets minder waar, want ook als je weinig geld hebt kan je er meer geld van maken. Door te investeren in vastgoed kan je erg veel geld verdienen. 

Je hebt erg veel verschillende mogelijkheden. In het buitenland kan je investeren in vastgoed, maar ook in Nederland zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Je kan in erg veel verschillende soorten vastgoed investeren. Vakantiehuisjes zijn ook erg geschikt om winst mee te maken. 

Zonder kennis kan je beginnen met het investeren in vastgoed, maar erg verstandig is dit niet. Je maakt dan namelijk nog fouten die makkelijk te voorkomen zijn. Door deel te nemen aan een online videocursus of een webinar kan je meer kennis opdoen en voorkom je fouten.

Heb je andere vragen, stel deze dan in de comments

Plaats een reactie