Binance review – #1 broker? Informatie en ervaringen

Binance review. De wereld van cryptocurrency blijft maar groeien en groeien. Inmiddels zijn er meer dan 1000 verschillende cryptovaluta. Een tijdje geleden ben ik mij ook in deze wereld gaan storten en heb inmiddels al een paar jaar ervaring met het verhandelen van cryptomunten. Dit doe ik inmiddels twee jaar via Binance. Graag vertel ik je via deze manier meer over dit platform en deel ik mijn ervaringen die ik er mee heb.

madelon vos bitcoin basics crypto review bitcoins 1024x363 1 800x284 1

In deze review ga je het volgende leren?

 • Wat is Binance?
 • Hoe begin je met  Binance?
 • Welke voordelen heeft Binance?
 • Welke nadelen heeft Binance?
 • Is Binance een betrouwbaar platform?
 • Wat zijn de belangrijkste functies van Binance?
 • Wat is de conclusie?
 • Veel gestelde vragen

Wat is Binance?

Om jou meer te kunnen vertellen over Binance en mijn ervaringen die ik heb, is het handig om eerst kort uit te leggen wat het precies is. Binance is een grote exchange voor crypto. Een exchange is eigenlijk een plek waar je cryptovaluta kunt inruilen voor andere digitale valuta. Hierbij wordt Bitcoin gezien als de belangrijkste, omdat je hiermee vrijwel ieder muntje kunt wisselen. Je kunt via Binance makkelijk bitcoins kopen via iDeal. Het platform vindt haar oorsprong in China, maar is inmiddels wereldwijd actief, ook in Nederland. Het aantal gebruikers ligt om en nabij de 25 miljoen en zit nog steeds in de lift. Het is dus inmiddels een erg populair platform. Binance review en ervaringen - screenshot

Hoe begin je met  Binance?

Toen ik twee jaar geleden begon op het platform wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Binance was destijds ook een stukje minder populair als dat het nu is. Ik kreeg het aangeraden van een goede vriend, dus besloot ik maar om het gewoon te proberen.

Na het aanmelden op het platform is mij opgevallen dat je heel makkelijk kunt beginnen. Dit kan ook als je net begint in de wereld van cryptovaluta. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden qua kopen van cryptomunten en is het simpel om te starten met Binance, zowel als beginner als ervaren iemand.

Welke voordelen heeft Binance?

In mijn twee jaar ervaring met Binance heb ik veel ervaring opgedaan en weet ik dat Binance veel voordelen kent. Kort opgesomd zijn de grootste voordelen van Binance:

 • Het grote aanbod cryptomunten
 • Snelheid van het verhandelen
 • Uitstekende service

Ten eerste is het aanbod van cryptomunten groots. Ze hebben misschien wel het grootste aanbod als het hier om gaat. Tevens hebben ze een groot aanbod qua diensten. Zo kun je naast het handelen kan je ook munten wegzetten om zo rente te ontvangen. Ook kan je er bijvoorbeeld een lening aanvragen. Mede hierom is Binance geliefd bij veel handelaren en bij mij. Over het handelen zelf via Binance heb ik eigenlijk niks te klagen. Het platform kan 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken. Daarmee is het echt supersnel en steeds verbaast het mij weer hoe snel en soepel het verhandelen loopt. De service van Binance vind ik een groot pluspunt. Omdat het voor mensen soms lastig is om hun weg te vinden in de wereld van cryptocurrency, is het fijn als je snel ergens terecht kan. Zelf had ik een keer dat er iets mis was gegaan met het storten van geld. Hoewel dit probleem bij mijn bank lag, heb ik hulp gekregen van Binance en was het probleem snel opgelost. Sinds ik ben begonnen met traden op Binance, is dit het platform waar ik by far het meeste tijd doorbreng als het gaat om cryptocurrency. Ik heb in ieder geval zeker geen spijt dat ik op dit platform ben begonnen. Binance review en ervaringen - BTC

Welke nadelen heeft Binance?

Kort opgesomd zijn de nadelen van Binance:

 • Aanvullende kostenwanneer je geld wilt storten via iDeal
 • Ook waardeloze munten te vinden 
 • Geen Nederlands support 
 • Telefonisch slecht bereikbaar
 • Cryptocurrencies niet verzekerd op Binance

Naast de voordelen die het platform heeft denk ik ook dat er zeker wel nadelen zijn. Het grootste nadeel vind ik dat wanneer je geld wilt storten via iDeal, je hierover nog een bepaald bedrag aan fee moet betalen. Dit is jammer omdat er ook gewoon een Nederlands alternatief is waar je met iDeal geld kan storten en bitcoins kan kopen zonder een extra klein bedrag over moeten te betalen. Hoe raar het misschien klinkt, het grote aanbod van Binance zie ik soms ook als een nadeel. Dit zorgt ervoor dat je zelf heel goed onderzoek moet doen naar de verschillende cryptomunten omdat er ook veel bij zitten waar je eigenlijk niets aan hebt. Dat maakt het ook weer extra risicovol. Hoewel ik de service hiervoor heb geprezen, heb ik ook wel iets hierover aan te merken. Het was voor mij een nadeel dat ik ze niet telefonisch kon bereiken. Vaak worden op die manier problemen toch sneller opgelost. Ook was de support niet beschikbaar in het Nederlands. Verder merk ik soms dat als het gaat om hoge volumes, dat de site nogal traag werkt. Ik kwam er na een tijdje ook achter dat jou cryptocurrencies niet verzekerd zijn op het platform. Hierdoor draag jijzelf nog wat extra risico.

Bitvavo review

Ben je op zoek naar een Nederlandstalig platform? Lees onze Bitvavo review waarin wij alle aspecten behandelen die jij wilt weten over dit Nederlandstalig platform! Bitvavo heeft als actie dat jij in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten hoeft te betalen! 

Is Binance een betrouwbaar platform?

Een van de belangrijkste vragen die je altijd moet stellen als je aan de slag gaat met cryptocurrencies. In het verleden hebben we in de crypto wereld natuurlijk al behoorlijk wat Scams meegemaakt. Het is daarom altijd belangrijk om eerst goed naar het team van een bepaald Crypto project te kijken, voordat je ermee in zee gaat. Als je kijkt naar Binance zie je niet direct rode vlaggen. Binance is en Aziatische Exchange. Oprichter is een bekende naam in Azië namelijk Changpeng Zhao. Hij is niet alleen de oprichter van Binance, maar daarnaast ook de CEO van Bijetech. Dat betekent in ieder geval dat de personen achter het programma echt zijn. Verder komt er ook nog een andere bekende naam naar boven. Roger Wang de CTO van Binance is ook werkzaam (of werkzaam geweest) bij Morgan Stanley) Doordat er best wat bekende namen te vinden zijn van mensen die gelinkt zijn aan het Binance platform en dat ze te achterhalen zijn, betekent voor mij dat het platform wel degelijk betrouwbaar is. Daarnaast heb ik persoonlijk ook nooit problemen gehad met het platform. Geld storten en opnemen gaat altijd gemakkelijk en je hoeft niet lang te wachten op je geld.  Ook rendementen (waar we zo nog op terugkomen) worden altijd netjes volgens afspraak uitgekeerd.

Wat zijn de belangrijkste functies van Binance?

Nadat je hebt gelezen wat de voor- en nadelen van Binance zijn, wil je natuurlijk graag weten welke functies het platform allemaal heeft. Ook wil je natuurlijk graag weten of Binance betrouwbaar is. Hieronder lees je de belangrijkste functies van Binance.

Crypto kopen

Een van de belangrijkste functies van het Binance platform is dat je er cryptocurrencies kunt kopen. Lang niet alle handelsplatformen voor crypto bieden die functie. Dat maakt Binance uniek. Tevens kun je hier cryptocurrencies kopen met de in Nederland veelgebruikte betalingsmethodes zoals; iDeal, Bancontact, of Creditcard. Binnen korte tijd krijg je dan de aangekochte middelen op je Binance rekening. Bitvavo review en ervaringen - cryptomunten

Binance coin verdienen

Als je aan de slag gaat met Binance wil je natuurlijk graag geld verdienen met Crypto. Het is dan natuurlijk goed om te weten dat je zelfs geld kunt verdienen met Binance zonder dat je daarvoor iets hoeft te doen. Door de Binance coin (BNB) te houden en vast te zetten, kun je rendementen verdienen aan jouw waarde aan BNB Munten. Op deze manier kun je dus geld verdienen op de automatische piloot.

Creditcard van Binance

Heb je er altijd al van gedroomd om je goed verdiende cryptocurrencies gemakkelijk uit te kunnen geven? Veel platforms hebben geprobeerd dit te realiseren, maar kregen al snel te maken met de wet- en regelgeving in verschillende landen. Toch is het Binance inmiddels gelukt en kun je gemakkelijk je cryptocurrencies uitgeven met een Binance Creditcard. Hier kun je bij alle winkels welke Visa accepteren je Cryptocurrencies uitgeven. Een van de grootste voordelen is dat je geen geld hoeft te betalen voor de kaart. De kaart is namelijk 100% gratis. Ook hoef je helemaal geen fees en transactiekosten te betalen voor het gebruik van je kaart. Eerst was de Binance kaart alleen maar beschikbaar in België, maar sinds een tijdje ook in Nederland.

Limieten en Verificatieniveaus

Als je aan de slag gaat met Binance, hoef je niet direct een verificatie te doorlopen. Sommige mensen vinden dat een groot voordeel omdat ze graag zoveel mogelijk anoniem willen worden. Als je geen verificatie doorlopen hebt, kun je per 24 uur maar liefst 2 BTC per 24 uur verhandelen of opnemen. Dat is in mijn ogen voor een niet geverifieerd persoon al heel wat. Als je een volledige verificatie doorloopt, waarbij je ook je ID-gegevens en adres deelt, mag je tot 100 BTC per 24 uur verhandelen en opnemen. Ook voor professionele/ grote beleggers is er een derde verificatie. Waarbij je bijna ongelimiteerd kunt handelen. Op deze manier is er eigenlijk voor ieder soort crypto belegger een goede uitkomst.

Handelen met Korting

Nog een groot voordeel van handelen bij Binance is dat je korting krijgt op het handelen als je actief gebruikt maakt van de door Binance gemaakte coin (BNB). Als je hier namelijk gebruik van maakt tijdens het handelen kun je een fixe korting verwachten. Zo krijg je het eerste jaar dat je begint het hoogste kortingspercentage en loopt de korting met de jaren gelijkmatig af.

Wat is de conclusie?

binance review ervaringen aanmeldscherm min 1 278x450 1 Persoonlijk heb ik tijdens de twee jaar die ik actief ben op Binance nog geen grote problemen ondervonden. Nadelen zijn er zeker wel, maar die wegen voor mij niet op tegen de voordelen. Ik zou het platform aanraden voor zowel beginners als mensen met al wat ervaring, omdat het platform een groot gebruiksgemak kent, die het jou een stuk makkelijker maken. Wil jij ook beginnen met handelen bij Binance? Dan raad ik je aan om je vandaag nog gratis aan te melden.

Volg de cursussen van Madelon Vos!

Handelen in bitcoins voor beginners; het is niet makkelijk en je hebt hier veel kennis voor nodig. Heb je enig idee hoe je al deze kennis op kunt doen? In onze ogen kun je je hiervoor het beste aanmelden voor de cursus van Madelon Vos. Madelon Vos is onwijs ervaren, weet precies hoe het handelen in bitcoins werkt en wil jou graag helpen. Door je nu voor deze cursussen aan te melden, kun je direct alle benodigde kennis op gaan doen. Aan de hand van deze kennis kun je al snel succesvol gaan handelen in bitcoins. Nog een belangrijk detail: als je je voor deze cursussen met de kortingscode ‘Reviewfabriek10’ aanmeldt, krijg je een maand lang gratis toegang tot de MoneyTalks community. In die community kun je nóg meer leren over het opbouwen van jouw kapitaal; een win-win situatie dus. Meld je direct voor de cursussen van Madelon Vos aan, verdiep je in de wereld van Bitcoin en start direct met het handelen in bitcoins. Met de cursussen van Madelon Vos is het handelen in bitcoins voor beginners absoluut een stuk beter te doen!

Bitcoin Basics & Crypto's Bitcoin Basics & Crypto review - mockup

Of lees eerst onze review

Crypto & Trading Academy

Crypto en trading academy - cursusoverzicht

Cursus handelen in Crypto's

Technische analyse review - Cursus

Of lees eerst onze review

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten van Binance?

Je betaald bij Binance.com een standaard fee van 0,1% per transactie. Door gebruik te maken van de Binance token, kun je de Binance kosten verlagen met nog eens 25% extra korting! Niet mis toch?

Hoeveel cryptocurrency's biedt Bitvavo aan?

Binance heeft een gigantisch aanbod aan cryptocurrency. Inmiddels heeft Binance meer dan 1000 verschillende soorten munten die zij via het platform aanbieden. Vanwege het grote aanbod is het dus mogelijk dat je er een beetje in verdwaald. Doe daarom goed onderzoek naar de munten waar je in wilt investeren of meld je aan voor een cursus om de basics te leren.

Hoe kan ik bij Binance betalen?

Je kan momenteel op verschillende manier betalen. Via iDEAL, creditcard, Bancontact en bankoverschrijving maar het is ook mogelijk om via Bitcoin te betalen. Je kunt bij het storten hier een keuze voor maken.

Is Binance veilig in gebruik?

Ja, Binance heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom kan ik zeker stellen dat het veilig is om te traden bij Binance. Zij werken ook voortdurend aan deze veiligheid om te zorgen dat jouw geld veilig is.  Deze veiligheid zorgt er ook voor dat Binance zo snel in populariteit is gegroeid!

Is Binance geschikt voor beginners?

Ja, Binance biedt de mogelijkheid om op verschillende ‘Levels’ te traden. Level 1 is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor beginnende handelaren, die kleine hoeveelheden per keer traden.

Kan ik met Binance contact opnemen?

Ja, Binance heeft de mogelijkheid om een live chat te starten met een van de medewerkers. Verder hebben zij een zeer uitgebreide FAQ op hun website staan waar jouw antwoord mogelijk al te vinden is.  Let er dus wel op dat de support die zij geven uitsluitend in het engels is. Je dient dus ook Engels als voertaal te gebruiken als jij je vraag wilt stellen. Lees op de website van Binance hoe je de support het beste kunt gebruiken, mocht dit nodig zijn. 

2 gedachten over “Binance review – #1 broker? Informatie en ervaringen”

 1. Kant u mij vertellen hoe ik mijn geld terug kan storten van binance naar mijn bankrekening? Dat gaat namelijk niet. Ik krijg telkens een foutmelding.

  Beantwoorden

Plaats een reactie