Beste Nederlandse Crypto Exchange? – Bitvavo review

Bitvavo review. Is het aan te raden om te handelen via Bitvavo? Ja, zeker. In deze Bitvavo review ga je alles lezen voer deze unieke broker. Zo bespreek ik in deze review wat Bitvavo precies is, wat de belangrijkste pluspunten van deze broker zijn en met welke minpunten je rekening moet houden.

Op dit moment kan ik je alvast één ding aanraden: het is zéker de moeite waard om deze Bitvavo review op je gemakje door te lezen. Je krijgt dan namelijk al snel een goede indruk van deze goede broker! Aan het einde van deze review heb ik een exclusieve bonus voor je die je zeker een vliegende start gaat geven. Lees snel verder!

In deze review ga je het volgende leren?

 • Wat is Bitvavo precies?
 • Hoe werkt Bitvavo?
 • Wat vind ik goed aan Bitvavo?
 • Wat vind ik minder goed aan Bitvavo?
 • Voor wie is Bitvavo geschikt?
 • Wat zijn mijn ervaringen met Bitvavo?
 • Wat kost Bitvavo?
 • Wat is mijn conclusie?

Wat is Bitvavo precies?

Bitvavo is een zogeheten broker; dit wordt ook wel eens een exchange genoemd. Bij deze partij kun je een account aanmaken, waarna je geld naar jouw persoonlijke account kunt storten. Dat geld – uitgedrukt in normale euro’s – kun je vervolgens omzetten in bijvoorbeeld Bitcoins of andere cryptocoins.

Bitvavo review en ervaringen - cryptomunten

Eigenlijk kun je Bitvavo dus zien als een tussenpartij. Een tussenpartij waarbij je cryptocoins kunt kopen én ook weer kunt verkopen. Is de koers van de betreffende cryptocoin behoorlijk gestegen? Dan is het mogelijk financieel interessant om de coin te verkopen; ook dit is dus mogelijk via Bitvavo.

Wist je overigens al dat Bitvavo in eigen land ontwikkeld is? Ja, zeker. Al enkele jaren geleden begonnen enkele cryptoliefhebbers met de ontwikkeling van deze exchange. Door de jaren heen is Bitvavo uitgegroeid tot één van de beste, veiligste en goedkoopste exchanges van ons land. Daarnaast heeft Bitvavo haar eigenlijk cryptovaluta ontwikkeld en kun je je momenteel via Bitvavo ook bezighouden met crypto staking.

Al met al is Bitvavo door de jaren heen dus méér geworden dan alleen een exchange. In mijn ogen is en blijft het kopen en verkopen via dit bedrijf wel de hoofdfunctie van Bitvavo. Mocht je graag in cryptocoins willen gaan handelen, kan het dus interessant om een account bij Bitvavo aan te maken. Als je daar nog niet helemaal over uit bent, kun je het beste deze Bitvavo review op je gemakje doornemen. In deze review ga ik je namelijk kennis laten maken met veel pluspunten én met mijn eigen bevindingen.

Hoe werkt Bitvavo?

Wil jij ook graag geld gaan verdienen met de handel in cryptocurrency? Wil jij graag iets nuttigs met jouw spaargeld gaan doen? En heb je daarbij gekozen voor het beleggen in crypto? Verstandige keus; de kans is namelijk groot dat je met dit beleggingsproduct vrij veel geld gaat verdienen.

Voordat het zo ver is, moet je echter wel een account aanmaken bij Bitvavo. Daarvoor kun je naar de website van Bitvavo gaan en klikken op ‘Aanmelden’.

bitvavo review ervaringen aanmeldscherm 1024x569 1 800x444 1

Als je dat gedaan hebt, dien je enkele gegevens in te vullen. Ook moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden en met het feit dat handelen in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt. Nadat je deze gegevens ingevuld hebt, krijg je een verificatiemail. Met deze mail kun je jouw aanmelding volledig afronden.

bitvavo review ervaringen inlogscherm 1 372x485 1

Jouw e-mailadres en wachtwoord spreken voor zich, maar over die Twee-Factor (2FA) code wil ik je graag iets meer vertellen. Met deze code kun je een tweede stap binnen jouw inlogproces inbouwen, waardoor je van een nóg betere veiligheid verzekerd bent. Deze code krijg je namelijk op jouw mobiele telefoon binnen; deze heb je ongetwijfeld altijd op zak. Zodra je de code op jouw smartphone ziet verschijnen, weet je dus dat iemand mogelijk in jouw Bitvavo account probeert in te loggen.

Deze extra stap is dus zeker aan te raden om te gebruiken. Nadat je alle velden ingevuld hebt, kun je klikken op ‘Inloggen’. Zodra je dat gedaan hebt, kom je eigenlijk in het dashboard van Bitvavo uit. Je ziet direct wat het kapitaal van jouw portefeuille op dit moment is en je kunt ook direct coins kopen en verkopen.

Aan de bovenkant van het dashboard zie je enkele menu-items staan. Via deze menu-items kun je makkelijk in het dashboard navigeren; zo kun je moeiteloos coins kopen, coins verkopen, geld storten of geld uit laten betalen. Uiteraard kun je via dit dashboard ook de huidige koersen van de cryptocurrencies inzien.

bitvavo review ervaringen dashboard 1024x583 1 800x456 1

Wat vind ik goed aan Bitvavo?

Enige tijd geleden ben ik me ook in de cryptocurrencies gaan verdiepen. Waarom? Omdat ik van enkele vrienden zeer goede verhalen hoorde. Zij wisten vrij veel geld te verdienen, terwijl zij ook nog veel plezier haalde uit het handelen in cryptocurrencies. Dit deed mij besluiten om me hier ook op te richten, waarna ik al snel met Bitvavo in aanraking kwam. Ook dat was weer te danken aan mijn vrienden; zij maakten namelijk ook al een tijdje met veel plezier gebruik van deze broker.

Ik kan in ieder geval stellen dat ik géén moment spijt van mijn keuze heb gehad. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat Bitvavo veilig is, perfect werkt en ook nog eens over een prima klantenservice beschikt. Een tijdje terug had ik een specifieke vraag, waarna ik besloot om contact met de klantenservice op te nemen.

Binnen de kortste keren kreeg ik een keurig, uitgebreid én correct antwoord terug. Ik merkte aan alles dat de medewerker echt zijn/haar best deed om mij te helpen. In mijn ogen is dat typerend voor deze exchange.

Door de jaren heen ben ik dus onder de indruk geraakt van Bitvavo. Voor het overzicht heb ik de belangrijkste pluspunten even voor je op een rijtje gezet:

 • De website van Bitvavo werkt bijzonder prettig; eigenlijk spreekt de website direct voor zich, terwijl de website eigenlijk ook altijd functioneert.
 • Je hebt bij Bitvavo de keus uit heel veel coins; via Bitvavo kun je niet alleen Bitcoins aanschaffen, maar ook honderden andere coins.
 • Bitvavo is superveilig; ik heb één keer een melding gehad dat er iets pluis was met mijn account op Bitvavo. Sindsdien heb ik voor de 2FA code gekozen, waardoor mijn account nu voor 100% veilig is. Dat is echt de verdienste van deze broker.
 • Bitvavo is vrij voordelig; de commissie- c.q. transactiekosten zijn wat mij betreft prima te noemen. Het is uiteraard niet gratis om gebruik van Bitvavo te maken, maar je hoeft ook niet de hoofdprijs te betalen!
 • Bitvavo is volledig in het Nederlands; sommige andere brokers hebben een Engelstalige website. Het spreekt mij aan dat de website van Bitvavo volledig in het Nederlands is!

Wat vind ik minder goed aan Bitvavo?

Zo, je hebt hierboven al kunnen lezen dat ik te spreken ben over Bitvavo. Heb ik in de afgelopen jaren echter ook minpunten ontdekt aan deze broker? Ja, zeker:

 • Via Bitvavo is het niet mogelijk om met margin of futures trading aan de slag te gaan; dit klinkt wellicht iets te ingewikkeld voor je, maar het zou wat mij betreft een prima toevoeging voor deze broker zijn.
 • De Bitvavo app werkt niet super; op mijn iPhone heb ik de Bitvavo app geïnstalleerd, maar deze app werkt niet altijd naar wens. Mede daarom maak ik toch altijd gebruik van mijn laptop of pc om te handelen.

Voor wie is Bitvavo geschikt?

Wil jij graag gaan handelen in cryptocurrencies? Of ben je mogelijk al een tijdje bezig met deze handel? In beide situaties is Bitvavo geschikt voor je. In mijn ogen is deze broker namelijk ideaal voor beginners, maar ook zeker voor de meer gevorderde belegger.

Dit is onder meer te danken aan de hele opzet van deze broker. Zo is het voor beginners vrij makkelijk om een eerste trade te doen, terwijl het voor een ervaren belegger dus ook mogelijk is om crypto te staken via Bitvavo.

Ik kan dan ook het volgende stellen: in mijn ogen is Bitvavo voor een breed publiek geschikt.

Wat zijn mijn ervaringen met Bitvavo?

Zoals je eerder in deze Bitvavo review al hebt kunnen lezen, heb ik veel goede ervaringen met Bitvavo. Ik maak al jarenlang – met veel plezier – van deze broker gebruikt. Voor een volledig beeld van mijn ervaringen verwijs ik je graag naar de hierboven besproken voor- en nadelen!

Wat kost Bitvavo?

Spreekt mijn verhaal over Bitvavo jou wel aan? Wil jij naar aanleiding van deze Bitvavo review ook graag gebruik van deze broker gaan maken? Dat kan ik maar al te goed begrijpen. Het is echter ook logisch als je nog wilt weten wat de kosten zijn die door Bitvavo gerekend worden.

Bij Bitvavo heb je met drie soorten kosten te maken: de handelskosten, de kosten voor de betaalmethode en de opnamekosten. De opnamekosten zijn afhankelijk van het soort coin, terwijl het betalen met iDeal of een bankoverschrijving altijd gratis is. De handelskosten vind je in onderstaande tabel terug:

bitvavo review ervaringen handelskosten 1 800x566 1

Wat is mijn conclusie?

Onder aan de streep kan ik Bitvavo van harte aanraden. De kosten zijn relatief laag, je hebt meer dan genoeg keuze uit alle coins, de website van Bitvavo werkt subliem en ook de support is geweldig te noemen. In mijn ogen weet Bitvavo zich met onder meer deze punten écht te onderscheiden ten opzichte van andere brokers.

Wil je graag direct met Bitvavo aan de slag gaan? Via deze link kun je je direct aanmelden, waarbij je van een interessante korting geniet. Je hoeft namelijk over de eerste 1000 euro geen handelskosten te betalen!

Bitvavo kortingsactie!

Wanneer jij je via deze link aanmeldt, dan maak je gebruik van de korting wij jou bieden! Ontvang nu de korting waarbij je geen handelskosten betaald over je eerste €1000! Bespaar deze kosten door je aan te melden via deze link!

Volg de cursussen van Madelon Vos!

Handelen in bitcoins voor beginners; het is niet makkelijk en je hebt hier veel kennis voor nodig. Heb je enig idee hoe je al deze kennis op kunt doen? In onze ogen kun je je hiervoor het beste aanmelden voor de cursus van Madelon Vos.

Madelon Vos is onwijs ervaren, weet precies hoe het handelen in bitcoins werkt en wil jou graag helpen. Door je nu voor deze cursussen aan te melden, kun je direct alle benodigde kennis op gaan doen. Aan de hand van deze kennis kun je al snel succesvol gaan handelen in bitcoins.

Nog een belangrijk detail: als je je voor deze cursussen met de kortingscode ‘Reviewfabriek10’ aanmeldt, krijg je een maand lang gratis toegang tot de MoneyTalks community. In die community kun je nóg meer leren over het opbouwen van jouw kapitaal; een win-win situatie dus. Meld je direct voor de cursussen van Madelon Vos aan, verdiep je in de wereld van Bitcoin en start direct met het handelen in bitcoins. Met de cursussen van Madelon Vos is het handelen in bitcoins voor beginners absoluut een stuk beter te doen!

Bitcoin Basics & Crypto's Bitcoin Basics & Crypto review - mockup

Of lees eerst onze review

Crypto & Trading Academy

Crypto en trading academy - cursusoverzicht

Cursus handelen in Crypto's

Technische analyse review - Cursus

Of lees eerst onze review

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van Bitvavo?

Bitvavo is de goedkoopste broker van Nederland. Dit komt omdat zij maximaal 0,25% aan handelskosten per transactie rekeningen. Als je nu via onze link een account aanmaakt, dan betaal je over de eerste €1000 zelfs helemaal géén handelskosten!

Hoeveel cryptocurrency's biedt Bitvavo aan?

Op het moment van schrijven biedt Bitvavo 58 verschillende crypto's aan. Het aanbod breiden zij wel regelmatig uit!

Is Bitvavo voor beginners aan te raden?

Jazeker! Vanwege de simpele interface van de website is het platform zeer overzichtelijk. De eenvoud die gebruikt is, maakt het uitermate geschikt voor beginners.

Wat is de minimale investering bij Bitvavo?

Bitvavo richt zich op iedere handelaar. Van beginner tot de meer ervaren handelaren. Daarom kan je al start vanaf een minimale investering van €1.

Is er een Bitvavo wallet?

Ja, je kunt een Bitvavo wallet aanmaken oftwel de zogenoemde hosted wallets. Dit is een portemonnee waar je digitale valuta in kunt bewaren. Helemaal gratis en bovendien, het is veilig!

Kan ik met Bitvavo contact opnemen?

Je kunt met Bitvavo contact opnemen via een live chat of via de email. De live chat is beschikbaar op:

 • Werkdagen: 09:00 – 17:00.
 • Zaterdag: gesloten.
 • Zondag: gesloten.

De support via de e-mail, support@bitvavo.com, is beschikbaar op:

 • Werkdagen: 09:00 – 22:00.
 • Weekend: 10:00 – 18:00.

Plaats een reactie