Bitvavo vs Binance. Wat is de beste broker?

Bitvavo vs Binance. De cryptocurrencies zijn onwijs populair. Dat is één van de conclusies die ik op basis van de huidige stand van zaken kan concluderen. De cryptocoins zijn veelvuldig in het nieuws, veel mensen praten er (online) over en ook de brokers zijn onwijs populair. Wat brokers zijn? Dat is eigenlijk een bedrijf waar je cryptocoins in kunt kopen, op kunt slaan en weer kunt verkopen. Dankzij deze brokers is het mogelijk om te handelen in cryptocurrencies; ook is het dankzij hen dus mogelijk om geld te verdienen. Wil jij ook graag geld verdienen aan de digitale munten? Dan is het zaak om een keuze te maken tussen de verschillende brokers! In dit artikel laat ik je graag kennis maken met de twee populairste brokers van dit moment; Bitvavo en Binance. Ik maak in dit artikel een compleet vergelijk, zodat je uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf kunt gaan maken. 

bitvavo review ervaringen shield resized 3 200x238 3

Binance review en ervaringen - Logo

Bitvavo & Binance

In de afgelopen jaren zijn Bitvavo én Binance flink gegroeid. Deze groei is puur te danken aan de toenemende populariteit van de cryptocurrency. Des te meer mensen in cryptocurrency handelen, des te meer klanten Bitvavo en Binance aantrekken. 

Het bedrijf Bitvavo werd in 2018 gelanceerd in ons land. Het doel van dit bedrijf was om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te overbruggen. Om dat mogelijk te maken, is een ambitieus team begonnen met de ontwikkeling van een online platform. Dit ambitieuze team heeft binnen een korte tijd iets moois neer weten te zetten; het platform van Bitvavo is in de afgelopen jaren al direct populair geworden. 

Het bedrijf Binance is iets ouder dan Bitvavo; dit bedrijf werd namelijk al in juli 2017 opgericht. Opvallend is dat dit bedrijf opgericht is door een Chinees-Canadese zakenman; dit bedrijf is pas ná de oprichting in ons land actief geworden. Feit is daardoor dat Binance momenteel over de gehele wereld actief is en zich dus volledig op de internationale markt richt.

Het aanbod

Bij Binance en Bitvavo kun je dus cryptocoins inkopen, bewaren en vervolgens weer verkopen. Aangezien er in de afgelopen jaren veel altcoins op de markt zijn gekomen, is het interessant om naar het aanbod van Binance én Bitvavo te kijken. 

Bij Bitvavo kun je meer dan 50 digitale munteenheden aanschaffen. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om de grotere cryptocoins; onder meer Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn te koop bij Bitvavo. 

Bij Binance is het aanbod véél groter dan bij Binance. Doordat Binance zich echt op de internationale markt richt, zijn bij deze broker ook de kleinere altcoins verkrijgbaar. Indien je jouw pijlen op de minder bekende cryptocoins kunt richten, ben je dus beter uit bij Binance.

Mijn mening over het aanbod

Wil je graag in veel verschillende coins investeren? Dan kun je beter voor Binance kiezen. Wil je alleen in de grotere en bekendere coins investeren? Dan is het aan te raden om voor Bitvavo te kiezen. Moraal van het verhaal: de beste keuze qua aanbod hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af! Binance review en ervaringen - screenshot

Gebruiksvriendelijkheid

Bij een broker draait het niet alleen om het aanbod, maar ook om de gebruiksvriendelijkheid. Ik heb beide brokers aan een uitgebreide keuring onderworpen, waardoor ik hier een goed oordeel over kan vellen. 

Bij Bitvavo valt direct op dat de website erg clean vormgegeven is. Je hebt uit slechts enkele menu-items de keuze, waardoor je moeiteloos kunt handelen. Ook werkt de website snel en is de website overzichtelijk. Al met al ben ik te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van het Bitvavo platform. 

Bij Binance valt direct op dat de website een stuk drukker vormgegeven is. De achtergrond van de website is in het wit uitgevoerd, maar je ziet wel overal grafieken en koersen naar voren komen. Dit went gelukkig snel, waarna je direct opmerkt dat de gebruiksvriendelijkheid prima is. Ook het platform van Binance werkt snel en is technisch eigenlijk perfect.

Mijn mening over de gebruiksvriendelijkheid

 Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid bestaan geen hele grote verschillen tussen beide brokers. Het belangrijkste is in mijn ogen toch wel de onderscheidende lay-out van beide brokers; Bitvavo heeft overduidelijk gekozen voor een rustige lay-out, terwijl de website van Binance toch iets drukker is. Aangezien ik veel waarde aan rust hecht, gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar Bitvavo

bitvavo review ervaringen dashboard 1024x583 1 800x456 1

Kosten

Als je in cryptocurrencies gaat handelen, wil je uiteraard een zo’n hoog mogelijk rendement behalen. Het is hierbij niet alleen van belang dat je de juiste trades plaatst, maar ook dat je de kosten laag weet te houden. Ik heb daarom uitgebreid gekeken naar de kosten die door de brokers gehanteerd worden. 

Bitvavo omschrijft zichzelf als de goedkoopste cryptocurrency exchange van ons land. De kosten worden daarbij verspreid over handelskosten, over opnamekosten en over betaalkosten. Indien je met bijvoorbeeld iDeal betaalt, hoeft je bij Bitvavo niks te betalen. De handelskosten en de opnamekosten zijn van meerdere factoren afhankelijk: van het volume waar je mee handelt en van de cryptocoin waar je in handelt. Op de website van Bitvavo vind je een compleet overzicht van alle kosten

Binance hanteert handelskosten, stortingskosten en opnamekosten. Hoe hoog deze kosten zijn, is ook weer afhankelijk van meerdere factoren. Opvallend is dat bij Binance wel iets goedkoper is dan Bitvavo. Ik vermoed dat dit komt doordat Binance zich op de internationale markt richt. Het handelsvolume is daardoor bij Binance een stuk groter, waardoor de kosten ook iets lager gehouden kunnen worden.

Mijn mening over de kosten

Wil je graag de kosten zo laag mogelijk houden? Dan is mijn advies om te kiezen voor Binance. Zeker als je in flinke volumes gaat handelen, liggen de handelskosten bij Binance substantieel lager. Wel is het naar mijn mening een stuk minder transparant; je moet bij Binance echt even goed onderzoek doen naar de kosten die je gaat maken. Bij Bitvavo is dat een stukje duidelijker. 

bitvavo review ervaringen handelskosten 1 800x566 1
Bitvavo handelskosten

Support

Heb je op een gegeven moment vragen? Of merk je dat een transactie lange tijd uitblijft? Dan kun je bij beide brokers een beroep op de klantenservice doen. Maar, hoe functioneert deze klantenservice? Ik ben op onderzoek uitgegaan! 

Bij Bitvavo is het een absoluut voordeel dat de klantenservice volledig in het Nederlands communiceert. Daarbij moet je wel rekening houden dat je alleen schriftelijk in contact kunt komen met de klantenservice; het is niet mogelijk om te bellen met de klantenservice van Bitvavo. 

Bij Binance is de klantenservice niet volledig in het Nederlands. Ik heb wel eens in het Nederlands contact gehad met één van de medewerkers, maar ook meermaals in het Engels. Daarbij viel mij wel op dat de support soms behoorlijk traag is; ik heb meermaals lange tijd moeten wachten op een antwoord.

Mijn mening over de support

 Wil je voor de broker met de beste klantenservice gaan? Dan kun je wat mij betreft het beste kiezen voor Bitvavo. De Nederlandse klantenservice van Bitvavo heeft de zaakjes beter op orde dan de klantenservice van Binance. Dat is althans mijn bevinding nadat ik meermaals contact gehad met beide klantenservices. Bitvavo review en ervaringen - cryptomunten

Mobiele app

Mobiel gebruik is anno 2021 de normaalste zaak van de wereld. De kans is dan ook groot dat je graag op jouw mobiel wilt handelen in de cryptocurrency. Is dat mogelijk bij Bitvavo en Binance? 

Ik ben op onderzoek uitgegaan Bitvavo heeft in ieder geval gezorgd voor een prima functionerende app. Deze app is lekker snel, is overzichtelijk en werkt prima. Dat blijkt ook uit de beoordelingen die je in bijvoorbeeld de Apple App Store over deze app terug kunt vinden. 

Binance heeft ook een prima app; deze app is in mijn ogen zelfs nog beter dan de app van Bitvavo. Dit komt onder meer door de overzichtelijkheid, door het kleurgebruik en door de functies van de app. Ook heeft deze app nog véél meer positieve beoordelingen dan de Bitvavo app. Dat komt ongetwijfeld ook doordat Bitvavo zich meer op de internationale markt richt.

Mijn mening over de mobiele app

Wil je graag veel gaan handelen via jouw mobiele telefoon? Dan raad ik je de app van Binance aan. Deze app is net iets overzichtelijker, biedt meer functies aan en is al met al iets handiger te noemen. Neemt niet weg dat ook de app van Bitvavo prima functioneert in mijn ogen. 

binance review ervaringen banner 2 1024x594 800x464 1

Mijn algehele bevindingen

In deze Bitvavo vs. Binance review heb je veel informatie over beide brokers kunnen vinden. Zoals je in deze review hebt kunnen lezen, heb ik veel ervaring met beide brokers. Juist door deze ervaringen heb ik deze review kunnen schrijven, waarbij ik de review graag afsluit met mijn algehele conclusie. Laat ik allereerst vooropstellen dat ik over beide brokers erg te spreken ben. Beide brokers hebben de zaakjes prima op orde; het is niet voor niets dat beide brokers zó populair zijn geworden. Wil je graag in héél veel verschillende coins handelen? Dan kun je het beste voor Binance kiezen. Hecht je veel waarde aan de Nederlandse klantenservice? Dan kun je het beste voor Bitvavo kiezen. Bij Bitvavo moet je wel rekening houden met iets hogere kosten, maar dat is ook weer afhankelijk van jouw handelsvolume. Met andere woorden: voor beide brokers valt iets te zeggen. Zet je eigen wensen op een rijtje en bepaal voor jezelf aan welke van bovengenoemde bevindingen jij de meeste waarde hecht.

bitvavo review ervaringen shield resized 3 200x238 4

Binance review en ervaringen - Logo

Volg de cursussen van Madelon Vos!

Handelen in bitcoins voor beginners; het is niet makkelijk en je hebt hier veel kennis voor nodig. Heb je enig idee hoe je al deze kennis op kunt doen? In onze ogen kun je je hiervoor het beste aanmelden voor de cursus van Madelon Vos. Madelon Vos is onwijs ervaren, weet precies hoe het handelen in bitcoins werkt en wil jou graag helpen. Door je nu voor deze cursussen aan te melden, kun je direct alle benodigde kennis op gaan doen. Aan de hand van deze kennis kun je al snel succesvol gaan handelen in bitcoins. Nog een belangrijk detail: als je je voor deze cursussen met de kortingscode ‘Reviewfabriek10’ aanmeldt, krijg je een maand lang gratis toegang tot de MoneyTalks community. In die community kun je nóg meer leren over het opbouwen van jouw kapitaal; een win-win situatie dus. Meld je direct voor de cursussen van Madelon Vos aan, verdiep je in de wereld van Bitcoin en start direct met het handelen in bitcoins. Met de cursussen van Madelon Vos is het handelen in bitcoins voor beginners absoluut een stuk beter te doen!

Plaats een reactie