Freds Bouwtekeningen – Review

Freds Bouwtekeningen is een waar begrip onder de hobbyklussers. Je kunt een pakket aanschaffen met daarin allerlei bouwtekeningen voor verschillende klussen. In deze review gaan we kijken naar meerdere facetten, zoals het bedrijf zelf, de claims, ervaringen en Fred.

Wie is Fred?

Freds bouwtekeningen worden verkocht onder de naam Fred Schouten, echter is dit een pseudoniem voor het bedrijf TAPO dat erachter zit. Op zich is hier helemaal niks mis mee, er zijn zoveel auteurs die een pseudoniem gebruiken. We hebben bekeken of zowel het bedrijf als deze Fred Schouten vind- en betrouwbaar zijn. Op internet vind je niks negatiefs over Fred en TAPO, deze laatste heeft een Facebook-pagina waar vlot gereageerd wordt. Ook staat het bedrijf keurig netjes ingeschreven bij KvK en bieden ze genoeg mogelijkheden voor mensen om hun vragen te stellen. Kortom, het bedrijf is zeker betrouwbaar mocht je daar over twijfelen.

Wat houdt Freds Bouwtekeningen in?

Freds Bouwtekeningen review - Box 2 Zoals de naam al verklapt, worden er bouwtekeningen aangeboden voor verschillende klussen en niveaus. De claim van Fred is dat de klusser veel geld kan besparen door zijn bouwtekeningen aan te schaffen. Je kunt ze natuurlijk ook van internet halen, maar deze zijn vaak erg onduidelijk, niet in het Nederlands, incompleet en hebben meestal ook geen materiaallijst. Dat hebben en zijn Freds Bouwtekeningen allemaal dus wél. Ze zijn in het Nederlands, hebben een duidelijke instructie en bevatten een gedetailleerde materiaallijst zodat je precies weet wat je moet hebben. Bovendien zijn ze geschikt voor ieder niveau klusser; of je nou een beginnende klusser bent of al heel wat klusuren hebt gemaakt, iedereen kan hiermee uit de voeten.

Wat krijg je bij aanschaf allemaal?

Nadat je een pakket hebt afgenomen en de betaling verwerkt is, krijg je een mailtje met je factuur. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de speciale ledenpagina, waar je het formulier invult met jouw gegevens om een account aan te maken. In je e-mail vind je dan even later jouw unieke gebruikersnaam en wachtwoord combinatie. Zorg ervoor dat je het wachtwoord daarna wel weer wijzigt in iets wat je zelf kiest, voor de veiligheid. In het account vind je alle beschikbare bouwtekeningen en kun je foto's toevoegen van je projecten. Ook kun je hier foto's van andere klussers zien en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen of eerder gevraagde vragen kunt lezen.

Freds Bouwtekeningen

Je hebt de keus uit maar liefst 75 categorieën, zoals banken, kippenhokken, buitenkeukens en kasten. Bedenk het maar, en het is mogelijk. Naast het standaard pakket krijg je verschillende extra's, zoals een handboek voor steigerhouten meubels, een software pakket om zelf bouwtekeningen te kunnen maken, een handboek over hoe je kunt verdienen met meubels maken en een heel handig boek waar bouwkundige termen in staan uitgelegd; een soort kluswoordenboek. Je kunt dus heel gemakkelijk een project kiezen, de bijbehorende bouwtekening volgen en vervolgens zelfs verkopen. Zo heb je binnen no-time het aankoopbedrag weer terugverdiend. Je kunt leren om zelf bouwtekeningen in elkaar te zetten en je leert over begrippen uit de bouwkunde die erg handig kunnen zijn. Omdat de bouwtekeningen van Fred eenvoudig te lezen en voor te bereiden zijn dankzij de materiaallijst, kan iedere klusser hiermee uit de voeten; van beginner tot expert. Freds Bouwtekeningen review - Voorbeelden

Garantie

Op de bouwtekeningen krijg je een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen. Je kunt Freds Bouwtekeningen dus 30 dagen uitproberen en vind je het alsnog niks, krijg je gewoon het volledige bedrag teruggestort op je rekening. En omdat alles online is, heb je ook direct toegang tot alle bouwtekeningen. Wacht niet langer en schaf nu ruim 10.000 bouwtekeningen aan en ga aan de slag met je eigen projecten. Je krijgt bovendien ook levenslang toegang tot de bouwtekeningen. Het is dus niet zo dat je ze één keer kunt downloaden en dan opnieuw moet betalen als je ze per ongeluk kwijt bent geraakt.

Ervaringen van Freds Bouwtekeningen

Hoe zijn de ervaringen van andere klussers? Er zijn inmiddels al meer dan 21.000 klussers die Freds Bouwtekeningen hebben aangeschaft, zoals de website claimt. Na een speurtocht op internet vinden we eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met Freds Bouwtekeningen. Je kunt de mensen van de recensies ook achterhalen om te zien dat het échte mensen zijn met échte meningen. Dat is fijn, want dat maakt de ervaringen wel een stuk betrouwbaarder.

Kosten

De totale waarde van het complete pakket inclusief de extra's bedraagt maar liefst €297. Een kleine driehonderd euro dus, maar via de website van Freds Bouwtekeningen kun je het volledige pakket aanschaffen voor slechts €97. Echter zijn er overal kortingen te vinden waardoor je slechts €67 betaalt. Je krijgt hiermee dus een flinke korting en hebt alsnog al het materiaal tot je beschikking. Bovendien mag het dus 30 dagen worden uitgeprobeerd door je en mocht het alsnog niks zijn, dan krijg je het volledige bedrag terug betaald. Zo ben je er zeker van dat je geen miskoop begaat. EN mocht het wel iets voor je zijn, dan heb je het zo weer terugverdiend als je bijvoorbeeld je klusprojecten verkoopt op Marktplaats.

Conclusie over Freds Bouwtekeningen

Is het oplichting? Verre van. Hoewel het bedrijf een pseudoniem gebruikt, is het hartstikke betrouwbaar en kun je het overal vinden. Er wordt gereageerd op vragen en opmerkingen en de recensies zijn eerlijk, positief en bovenal écht. Je krijgt een niet-goed-geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat je geen miskoop kunt doen. Je krijgt bovendien levenslang toegang tot alle tekeningen en bonusmaterialen en je kunt kiezen uit een hele bibliotheek aan tekeningen. Leren hoe je je spullen verkoopt en zelf bouwtekeningen maakt horen ook bij het pakket. Evenals het leren over bouwkundige begrippen en het werken met steigerhout. Voor de prijs van slechts €67 kun je het allicht eens uit proberen, want is het niks dan krijg je het geld terug. Wij vinden het zeker een aanrader om lekker mee te klussen, of je nu een beginner bent, een gevorderde of juist een klusexpert. Wat je ook wilt maken, dankzij de 75 verschillende categorieën zit er altijd wel een project voor je bij. Meubels die veel te moeilijk leken, zijn nu absoluut haalbaar en te realiseren. Wellicht komt er dan nu eindelijk wél een mooie buitenkeuken of kippenhok.

De mooiste Doe-het-zelf Projecten!

Het is geen geheim dat op het moment duizenden Nederlanders geld besparen door zelf meubels te maken. Maar hoe doen ze dat dan? Dat doen ze het bouwtekeningenpakket van Fred, waar duizenden bouwtekeningen in zitten. Door deze bouwtekeningen, die ongelofelijk makkelijk te gebruiken zijn, is het deze mensen gelukt hun eigen meubels te maken (en enorm te besparen!).

Freds Bouwtekeningen heeft een nieuw product op de markt gezet. De Kippengids. Hier vind je allerlei bouwtekeningen voor het bouwen van een kippen in verschillende vormen en maten. De makers van de Kippengids richten zich echter niet alleen tot het bouwen van de ideale kippenhok maar geven ook tips voor de ideale locatie en omstandigheden voor het juiste kippenhok. Lees hier onze review over de Kippengids.

Plaats een reactie