De Kippengids review

Kippengids review. Voor kippenliefhebbers is het bouwen van een kippenhok leuk én noodzakelijk. Je kunt voor het bouwen van een kippenhok de Kippengids gebruiken. Deze kippengids is een handig handboek voor het bouwen van kippen, waar behoorlijk veel mensen positief over zijn. Met dank aan de Kippengids hebben wij in ieder geval ook meerdere kippenhokken kunnen maken!

In deze review kijken wij met een kritisch en onafhankelijk oog naar de Kippengids. We bespreken wat de voordelen van de Kippengids zijn, voor wie de Kippengids geschikt is én of wij de aanschaf van de Kippengids aan kunnen raden. Mocht je op zoek naar een nóg uitgebreider handboek zijn, kan je overigens ook voor Fred’s bouwtekeningen kiezen.

Wat is de Kippengids?

De Kippengids is een uitgebreid handboek voor het maken van een kippenhok. Je krijgt eigenlijk een complete gebruiksaanwijzing voorgeschoteld, waardoor je alleen maar de verschillende stappen op hoeft te volgen. Vervolgens heb je al snel een prachtig kippenhok gebouwd, waar jouw kippen ongetwijfeld oprecht van gaan genieten.

In deze Kippengids vind je bovendien allerlei relevante informatie over een kippenhok. Zo valt er te lezen aan welke eisen een kippenhok moet voldoen, wat de beste plek in een tuin voor een kippenhok is en hoe je een kippenhoek moet onderhouden. In onze ogen is de Kippengids veel meer dan alleen een handboek voor het bouwen van een kippenhok.

Overigens is de Kippengids een volledig digitaal boek. Nadat je dit boek aangeschaft hebt, krijg je een downloadlink in jouw mailbox. Deze downloadlink stelt je vervolgens in staat om het boek te downloaden, waarna je er ook voor kunt kiezen om het boek uit te printen. Met het oog op het milieu raden wij dat niet aan, waarbij wij overigens ook de opbouw en opmaak van het boek erg prettig vinden. Mede hierdoor is het boek prima digitaal te lezen en is het printen daarvan eigenlijk overbodig.

Met dank aan de bouwtekeningen is het vervolgens een fluitje van een cent om zélf een kippenhok te bouwen. In de Kippengids vind je precies welke materialen je in huis moet halen en hoe je vervolgens het kippenhok geheel zelf kunt bouwen. Met dank aan de Kippengids is het bouwen van een kippenhok in ieder geval niet meer al te lastig; een kind kan de was doen!

Kippengids review - kippenhok

Nadat wij de gehele Kippengids doorgenomen hebben, kunnen we één ding concluderen: de Kippengids is echt héél uitgebreid opgesteld. Het is eigenlijk een complete gids voor het maken van een kippenhok, waardoor je zelf 0,0 moeite hoeft te verrichten. Je kunt heerlijk het boek op je gemakje lezen, de instructies op te volgen en vervolgens de bouwtekeningen op te volgen. Het maken/bouwen van een kippenhok is – volgens ons – nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de Kippengids.

Wie heeft de Kippengids opgesteld/geschreven?

Nadat wij de Kippengids voor het eerst zagen, waren wij benieuwd naar de schrijver/ontwikkelaar. Wij starten onze zoektocht en kwamen daarbij al snel uit op de website van de Kippengids. Die website ziet er echter nogal standaard uit en bevat ook niet al te veel informatie. Zo valt er niet te lezen wie dit digitale boek nou opgesteld/geschreven heeft.

Op het internet valt her en der wel het een en ander te lezen over de Kippengids. Zo geven sommige mensen aan dat Fred Schouten de schrijver/verkoper is, maar dat klopt volgens ons niet. Na een lange zoektocht kwamen wij namelijk op het bedrijf T.A.P.O uit.

Dit bedrijf is ook de drijvende kracht achter Fred’s Bouwtekeningen, maar wordt niet gerund door Fred Schouten. Nee, in werkelijkheid zitten Maria en Thomas achter dit bedrijf. Wie dit precies zijn en wat hun achtergrond is? Daar zijn wij helaas tot op heden niet achter gekomen.

freds bouwtekeningen review - box

Het is voor ons dus niet volledig duidelijk wie de Kippengids nou opgesteld/geschreven heeft. Dat spreekt ons niet heel erg aan, aangezien wij veel waarde hechten aan transparantie en betrouwbaarheid. Dat vinden wij een gemiste kans, aangezien we wel zeer te spreken zijn over de inhoud van de Kippengids.

Overigens valt het ons ook op dat de verkoper nergens grote beloftes doen. Je vindt bij dergelijke producten wel eens hele grote uitspraken terug. Daar is bij de Kippengids (gelukkig) geen sprake van. Bescheidenheid siert de mens en dat zit bij de ontwikkelaars/schrijvers van de Kippengids zeker goed. Wel hadden deze verkopers dus een stuk transparanter moeten zijn.

Wat is het doel van de Kippengids?

Het doel van de Kippengids is volgens ons evident; het bouwen van een kippenhok zo makkelijk mogelijk te maken. je hoeft immers zelf geen ontwerp meer te maken. Nee, in de Kippengids vind je allerlei bouwtekeningen voor prachtige kippenhokken terug.

Kippengids review - hok

Bovendien staat er exact vermeld welke materialen je in huis moet halen voor het bouwen van het kippenhok. Het enige wat jij hoeft te doen, is de instructies uit de Kippengids op te volgen.

Hebben de verkopers het gestelde doel weten te bereiken? Volgens ons zeker. Het bouwen van een kippenhok is dankzij de Kippengids namelijk oprecht makkelijk te noemen. Je hoeft zelf eigenlijk geen moeite meer te doen, behalve dan het opvolgen van de verschillende stappen.

Voor wie is de Kippengids geschikt?

Heb je kippen in jouw tuin rondlopen? Wil je voor hen graag een comfortabel, veilig en fraai kippenhok maken? Of wil je wellicht jouw tuin ‘gewoon’ aankleden met een prachtig kippenhok? In beide gevallen is de Kippengids voor jou geschikt.

Eigenlijk is de Kippengids geschikt voor een ieder die graag een kippenhok wilt maken. Het boek is zéker geschikt als je daar graag zelf al te weinig moeite voor wilt doen. Het meeste staat immers als voorgekauwd in dit digitale boek, waardoor jij alleen nog maar de verschillende stappen hoeft te door lopen.

Kippengids review - kippen

Hoe is de Kippengids opgebouwd?

De Kippengids bestaat eigenlijk uit drie verschillende delen. Allereerst krijg je een deel met nuttige informatie geleverd. In het eerste gedeelte van het boek vind je allerlei informatie over een kippenhok, over het nut van een kippenhok én over het houden van kippen. Ook op dat gebied gaat dit boek veel verder dan alleen maar het aanbieden van bouwtekeningen voor het bouwen van een kippenhok.

Het tweede gedeelte bestaat vervolgens uit allerlei handige tips. Deze tips sluiten eigenlijk perfect aan op het eerste gedeelte, met daarin allerlei nuttige informatie over een kippenhok. In dit tweede gedeelte vallen onder meer nuttige tips over de afmetingen van een kippenhok te vinden; als je onder bepaalde afmetingen blijft, hoef je bijvoorbeeld géén vergunning aan te vragen.

In het derde gedeelte vind je vervolgens de bouwtekeningen terug. Dit gedeelte is behoorlijk uitgebreid, aangezien er meerdere soorten kippenhokken besproken worden. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uit gaat, vind je in de Kippengids dus wel een geschikte bouwtekening. Per bouwtekening vind je ook nog een lijst met materialen die je in huis moet gaan halen. Uitermate handig!

Over de opbouw van het e-book zijn wij in ieder geval zeer te spreken. De opbouw is logisch, het boek is behoorlijk omvangrijk én het boek bevat onwijs veel nuttige informatie/tips. Het is in onze ogen dus véél maar dan alleen een boek met daarin bouwtekeningen!

Krijg je bonussen meegeleverd?

Krijg je bij aanschaf ook nog meerdere bonussen meegeleverd? Nee, dat is níet het geval. Wel kan je ervoor kiezen om dit e-book in combinatie met Fred’s Bouwtekeningen aan te schaffen. In dat geval krijg je voor een speciale prijs beide boeken geleverd, waardoor je allerlei meubelen voor in huis en tuin kunt gaan maken!

Wat vinden andere mensen van dit boek?

De beoordelingen over de Kippengids zijn behoorlijk positief te noemen. Om dat te verduidelijken, hebben wij twee veelzeggende beoordelingen er tussen uitgepikt:

Kippengids review - ervaringen

De beoordelingen zijn dus behoorlijk positief te noemen, maar Marieke heeft wel een terechte opmerking. In die opmerking kunnen wij ons in ieder geval vinden, maar ook in de rest van de beoordelingen. Het is voor ons in ieder geval géén verrassing dat andere lezers van dit boek ook zo positief zijn!

Wat kost de Kippengids?

Heb je interesse om zelf ook een kippenhok te gaan bouwen? Dan biedt de Kippengids daar mogelijk alle handvatten voor. Als je van dit boek wilt gaan genieten, heb je de keus tussen twee verschillende ‘pakketten’:

 

Voor slechts 17 euro ben je al de trotse eigenaar van de Kippengids. Voor een totaalbedrag van 47 euro krijg je echter zowel de Kippengids als Fred’s Bouwtekeningen geleverd. Aan jou de keus om te bepalen waar jouw wensen aar uit gaat. Wij kunnen je één ding verklappen; de prijs-kwaliteitsverhouding is in ieder geval dik in orde!

Kunnen wij de Kippengids aanraden?

In deze review hebben wij dit handboek uitgebreid besproken. Het mag aan de hand van deze review geen verrassing meer zijn, maar wij kunnen de Kippengids van harte aanraden. Het is volgens ons het perfecte boek voor het houden van kippen én voor het bouwen van een kippenhok. Volgens ons is het bouwen van een kippenhok nog nooit zo makkelijk én leuk geweest als met deze Kippengids.

Bouw zelf een kippenhok!

De makers van Fred bouwtekeningen zijn weer terug met nieuwe bouwtekeningen! Met de kippengids haal jij de blauwdruk van jouw ideale kippenhok in huis. Zo kun je eenvoudige maar handige hokken bouwen of de meeste luxe kippenhok bouwen. Door de complete beschrijvingen weet jij alles van wat jij nodig hebt aan materiaal tot aan de ideale afmetingen van het hok!

Plaats een reactie