Leer gitaar spelen in 22 lessen review

Met de Leer gitaar spelen in 22 lessen ben je in staat om op de juiste manier gitaar te leren spelen. Je krijgt alle basistechnieken aangeleerd, waarna je stap voor stap jouw gitaarkwaliteiten blijft verbeteren. Volgens de ontwikkelaar van deze cursus, Koen Snoek, is het voor elke beginnende gitarist van belang om de juiste start te maken. Om deze juiste start te maken, is het mogelijk interessant om de cursus Leer gitaar spelen in 22 lessen te volgen.

Lees eerst mijn ervaringen met de Leer gitaar spelen in 22 lessen cursus, voordat je een besluit maakt. Door deze review op je gemakje door te lezen, verkrijg je alle relevante informatie omtrent deze cursus.

Waar draait deze cursus precies om?

Zoals hierboven al gesteld; met deze cursus leer je om de juiste start te maken met het spelen op een gitaar. Je krijgt de juiste basistechnieken aangeleerd, je gaat bekende liedjes volledig zelfstandig leren te spelen en je leert ook veel omtrent de theorie.

Volgens Koen Snoek is het namelijk van belang dat je wéét waar je mee bezig bent. Je moet weten hoe een gitaar in elkaar zit, wat het belang van akkoorden is, wat de belangrijkste toonladder is, hoe je tablatuur kunt lezen en hoe je de gitaar het beste vast kunt houden. Aan de hand van deze theorie duik je vervolgens met Koen Snoek de diepte in; je krijgt namelijk ook alle technieken aangeleerd om geheel zelfstandig bekende liedjes te kunnen spelen.

Wie is Koen Snoek?

In deze review heb ik meerdere malen de naam ‘Koen Snoek’ laten vallen. Koen is in de wereld van gitaar spelen absoluut geen onbekende naam. Nee, hij is de ontwikkelaar van meerdere cursussen, waarvan dit wellicht één van zijn bekendste cursussen is.

Koen Snoek is zelf een jongeman die al op jonge leeftijd begonnen met het bespelen van muziekinstrumenten. Dat is ook niet geheel verwonderlijk, aangezien Koen van origine uit Volendam komt. In dit bekende dorpje speelt muziek in veel gezinnen een belangrijke rol, waardoor relatief veel jonge Volendammers zich bezig houden met het bespelen van één of meerdere muziekinstrumenten.

Leer gitaar spelen in 22 lessen review - Koen Snoek

Koen Snoek ging op jonge leeftijd muzieklessen volgen bij een basgitarist. Deze leraar wist hem enkele technieken aan te leren, maar Koen Snoek had er uiteindelijk geen goed gevoel bij. Hij besloot daarom om gitaarlessen te gaan volgen bij Jaap de Witte en Jaap Kwakman. Laatstgenoemde ken je wellicht wel; hij is lid van de band de 3JS. Dankzij deze twee heren wist Koen Snoek direct de juiste technieken onder de knie te krijgen.

Leer gitaar spelen in 22 lessen review - Koen Snoek en Jaap Kwakman

Toen hij op latere leeftijd over zijn verleden na ging denken, bedacht hij dat hij veel eerder de juiste technieken onder de knie had kunnen krijgen. Dit deed hem doen besluiten om hier zelf een cursus voor te gaan ontwikkelen; de Leer gitaar spelen in 22 lessen cursus is daar het resultaat van.

In mijn ogen is Koen Snoek zeker de juiste persoon voor het ontwikkelen van een dergelijke cursus. Hij heeft zelf ook moeten leren om gitaar te spelen, waarbij het in eerste instantie dus niet helemaal naar wens verliep. Door die persoonlijke ervaring weet hij exact hoe vervelend het is om een verkeerde start te maken. Met zijn eigen cursussen probeert hij nu om andere mensen juist wél de vliegende start mee te geven.

Opbouw Leer Gitaar spelen in 22 lessen cursus

In deze Leer gitaar spelen in 22 lessen review bespreek ik niet alleen alle relevante achtergrondinformatie, maar zoom ik ook nader in op de opbouw van deze cursus. Ik kan je nu alvast verklappen dat deze cursus écht uitgebreid opgebouwd is.

Als je deze cursus wilt gaan volgen, moet je rekening houden met een looptijd van 22 weken. In ruim 5 maanden leer je alle technieken onder de knie te krijgen, waardoor je geheel zelfstandig bekende liedjes kunt gaan spelen. In mijn ogen heeft Koen Snoek er verstandig aan gedaan om de cursus zo uitgebreid op te stellen. Hierdoor ben je langer met het leren gitaarspelen bezig, waardoor je het beter en beter onder de knie krijgt.

Leer gitaar spelen in 22 lessen review - bijlage

Nadat je je aangemeld hebt, krijg je toegang tot een digitale leeromgeving. Deze digitale leeromgeving geeft jou direct toegang tot de cursus, waarbij je les voor les gaat volgen. Heb je les 1 afgerond? Dan heb je het nodige geleerd en kan je doorgaan met les 2. Een belangrijk voordeel hierbij is dat je volledig zelf kunt bepalen waar en wanneer je de lessen gaat volgen, zolang je maar één les per week volgt. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding en uiteraard een gitaar.

Koen Snoek heeft ervoor gekozen om alle lessen in de vorm van video’s te geven. Hij heeft deze video’s zelf ingesproken en hij laat ook direct zien hoe hij bijvoorbeeld een techniek uitvoert of zijn gitaar vasthoudt. Doordat je dit continue op beeld ziet gebeuren, is het relatief makkelijk om dit te kopiëren. Ook dat draagt bij aan het snel onder de knie krijgen van dit toch wel lastige instrument.

Zoals eerder al gesteld, bestaat deze cursus deels uit theorie en deels uit praktijk. Aan de hand van de theorie heb je alle kennis in huis om op de juiste manier de gitaar vast te houden, om de juiste techniek te gebruiken en om de juiste snaren aan te raken. Als je dat na verloop van tijd onder de knie hebt, ben je dus in staat om allerlei bekende liedjes te gaan spelen.

In de opbouw van de cursus is ook een belangrijk deel weggelegd voor de verschillende bonussen. Als je je voor deze cursus aanmeldt, krijg je gratis de volgende extra’s toegereikt:

  • Toegang tot de besloten community
  • Losse bijlagen bij alle video’s; ook wel tablatuur genoemd
  • MP3 audio meespeel bestanden
  • Levenslange toegang tot de cursus
  • Persoonlijke begeleiding van Koen Snoek
  • Jaarlijks een kampvuurfeest met alle cursisten van deze cursus

In mijn ogen heeft Koen Snoek prima werk afgeleverd. De Leer gitaar spelen in 22 lessen is onwijs uitgebreid opgebouwd, terwijl de meegeleverde bonussen ook een duidelijke meerwaarde bieden. Met dank aan deze cursus zou elke beginnende gitarist in staat moeten zijn om snel de juiste basistechnieken onder de knie te krijgen!

"Met dank aan deze cursus zou elke beginnende gitarist in staat moeten zijn om snel de juiste basistechnieken onder de knie te krijgen!"

Ervaringen van andere cursisten

Uiteraard ben ik niet de enige die deze cursus heeft gevolgd. Nee, op de website van Koen Snoek valt te lezen dat de cursus bij veel mensen goed in de smaak is gevallen. Aangezien de reviews op zijn eigen website niet 100% betrouwbaar zijn, ben ik op zoek gegaan naar andere reviews.

Uiteindelijk stuitte ik op één beoordeling die in mijn ogen de koe bij de horens vat. Onderstaande beoordeling laat namelijk duidelijk zien wat deze cursus bij mensen teweeg brengt:

Leer gitaar spelen in 22 lessen review - ervaringen

De Leer gitaar spelen in 22 lessen kopen? Dit kost het!

Heb je naar aanleiding van deze Leer gitaar spelen in 22 lessen review interesse om je direct aan te melden? Nou, dan ben je zeker niet de enige. Om het volgen van deze cursus voor iedereen mogelijk te maken, heeft Koen Snoek beslist deze cursus zo aantrekkelijk mogelijk te prijzen.

Voor het volgen van deze cursus dien je een bedrag van 77 euro te betalen. Nadat je dit bedrag betaald hebt, krijg je direct toegang tot de digitale leeromgeving. Deze omgeving is zowel te bereiken via de computer als via jouw smartphone/tablet.

Leer gitaar spelen in 22 lessen review - cursus

Als ik naar de kosten van een muziekschool kijk, vallen de hierboven genoemde kosten reuze mee. Voor het volgen van een gitaarcursus bij een muziekschool ben je al snel enkele honderden euro’s kwijt. Voor het volgen van deze uitgebreide cursus betaal je ‘slechts’ 77 euro, waarbij je ook nog van het nodige gemak én van veel flexibiliteit weet te genieten.

Daarbij biedt Koen Snoek ook nog een 100% tevredenheidsgarantie aan. Als je binnen een termijn van 30 dagen aangeeft dat je níet tevreden met de cursus bent, krijg je het volledige bedrag terug. Je loopt dus eigenlijk geen risico om je voor deze cursus aan te melden.

Leer gitaar spelen in 22 lessen review

Leer gitaar spelen in 22 lessen conclusie

In de afgelopen jaren hebben meerdere online gitaarcursussen het levenslicht gezien. Veel van deze online gitaarcursussen heb ik reeds uit kunnen proberen, waardoor ik een duidelijk beeld van het totale aanbod heb. Op basis van mijn eigen bevindingen kan ik stellen dat de cursus Leer gitaar spelen in 22 lessen verreweg de beste online gitaarcursus is.

In mijn ogen klopt alles aan deze cursus; de ontwikkelaar is vakkundig, de cursus is uitgebreid opgebouwd, de cursus duurt lang, de cursus is gunstig geprijsd en de volledige prijs-kwaliteitsverhouding is eigenlijk perfect toe te noemen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat je met deze cursus snel gitaar kunt gaan spelen. Het draait hierbij niet alleen om de snelheid, maar ook om de techniek die je aanleert; daar weet Koen Snoek je perfect mee te helpen dankzij deze cursus.

Kan ik de Leer gitaar spelen in 22 lessen cursus dus aanraden? Ja, dat kan ik. Zonder enige twijfel! Het aankoopbedrag van 77 euro is in mijn ogen zelfs een schijntje.

Leer gitaar spelen in 22 lessen!

Heb jij altijd al de ambitie gehad om gitaar te leren spelen maar wil je geen lid zijn van een muziekschool? Stel je een voor dat je die gitaar simpelweg oppakt en je bezoek verrast door zomaar een melodie te spelen. Of dat je dat ene nummer eindelijk mee kunt spelen. Koen Snoek zorgt met zijn laagdrempelige cursus dat jij alle fijne kneepjes feilloos onder de knie krijgt in slechts 22 lessen! 

Plaats een reactie