Pianolessen van René – review

Pianolessen van René review. Heb jij altijd al piano willen leren spelen maar heb je hier nooit de tijd of middelen voor gehad? In dit artikel worden de pianolessen van René bekeken. Het is een online cursus voor beginners én gevorderden om het piano spelen aan te leren of terug op te pakken. Dus heb je nog geen ervaring met het spelen van een piano? Of wil je jouw skills aanscherpen en verbeteren? Lees dan snel verder of het product ook bij jou past!

Wat is Pianolessen van René?

Pianoles van René is een pianocursus die helemaal digitaal te volgen is want, door middel van uitgebreide filmpjes op YouTube word je de kunst van het pianospelen aangeleerd. De cursus duurt 12 weken en de filmpjes zijn voornamelijk naspeelvideo's, waarbij alles stap-voor-stap wordt uitgelegd en toegelicht. Die 12 weken is natuurlijk maar een richtlijn, want je kunt er zo lang over doen als jij maar wilt; het materiaal staat na aanschaf namelijk levenslang tot je beschikking. Ervaring met pianospelen, muziekles of noten lezen is niet nodig, ook dat wordt uitgebreid uitgelegd, maar een beetje voorkennis kan natuurlijk nooit kwaad!

Wie is René Knops?

Je krijgt les van René Knops, een ervaren pianospeler die op zijn 10e begonnen is met pianospelen en dat nu, 32 jaar later, nog steeds doet. Hij heeft zijn eigen studio en muziekschool in Berkel-Enschot en geeft hier onder andere ook privélessen. Door deze jarenlange ervaring weet hij ingewikkelde muziekonderdelen op begrijpelijke manier uit te leggen aan mensen van 6 tot 80 jaar. Plezier maken bij piano spelen staat bij René centraal en dat is ook te merken tijdens de lessen. Hij is benaderbaar en je kunt hem altijd appen of mailen met een vraag.

Pianolessen van rene review - Rene Knops

Wie is de doelgroep?

De doelgroep van Pianolessen van Rene is heel breed, maar ze zien voornamelijk veel mensen (tussen de 45 – 80 jaar) die graag piano of keyboard willen leren spelen, of het instrument weer willen herontdekken. Ook vinden regelmatig beginnende music producers hun weg naar het lesprogarmma, omdat men hier alles theoretische basiskennis leert die een producer nodig heeft.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Via een gestructureerde aanpak die René hanteert, leer jij de fijne kneepjes. De lessen van René zijn in 5 verschillende fases opgedeeld die je allemaal doorloopt om uiteindelijk piano te kunnen spelen.

  • Fase 1 bestaat uit het creëren van helderheid; hoe werkt het programma, wat ga je allemaal leren en je weet bij wie je je vragen kunt stellen. Samen met je medecursisten vorm je een soort community waaraan je je vast kunt houden; iedereen zit in hetzelfde schuitje en ervaart misschien wel dezelfde problemen.
  • Fase 2 laat je kennis maken met de piano; je leert over de toetsen, hoe je je vingers moet gebruiken en de eerste twaalf akkoorden waarmee je je eerste liedje gaat spelen. Dit gebeurt in kleine stapjes en met duidelijke instructie.
  • Fase 3 is de echte leerfase; je gaat oefenen met het spelen van liedjes en krijgt meer theoretische achtergrondkennis.
  • Fase 4 is gericht op het leren lezen van noten. Omdat dit toch een essentieel onderdeel is van het spelen van piano, is hier een heel deel aan gewijd. René geeft je handige tips en trucs om het lezen van noten snel onder de knie te krijgen.
  • Fase 5 bestaat uit vooral uit het heel veel oefenen met de verschillende stijlen, noten en liedjes. Hiervoor kun je gebruik maken van het extra materiaal, zoals de naspeelliedjes en Piano Challenges die allemaal bij het pakket zitten.

Al deze fases zijn weer onderverdeeld in verschillende cursussen. Zo hoort fase 1 bij de starterscursus en dan volgen respectievelijk de beginnerscursus, de vervolgcursus en de notencursus. Je kunt dus naar eigen behoefte kiezen welke fase voor jou van toepassing is. Je hoeft dus niet per se de starterscursus te volgen als jij al gevorderd bent. Natuurlijk is het altijd handig om je geheugen weer op te frissen.

Pianolessen van rene review - pakket

Hoe zijn de ervaringen?

Er zijn inmiddels al ruim 5500 mensen die de cursus hebben gevolgd of nog aan het volgen zijn en als je kijkt naar de recensies op platformen zoals Facebook zie je vooral positieve en enthousiaste berichten. Dat de cursus online plaatsvindt en te volgen is wanneer het jou uitkomt wordt als grootste voordeel beschouwd. Negatieve ervaringen vind je niet of nauwelijks.

Voordelen van Pianolessen van René

De cursus is digitaal te volgen en in te delen wanneer het jou uitkomt. De cursus bestaat uit verschillende fases en verschillende modules waardoor alles stap-voor-stap uitgebreid aan bod komt. Hierdoor is voorkennis of ervaring niet noodzakelijk is en leent het zich perfect voor de beginner. De filmpjes zijn van hoge kwaliteit; ze zijn scherp, goed te beluisteren en niet te lang. René weet iedereen te enthousiasmeren voor de piano en brengt zijn plezier en liefde voor het instrument over naar de cursisten. Daarnaast staat hij bekend om zijn persoonlijke begeleiding, wat hem onderscheid van andere online pianocursussen. Samen met medecursisten bouw je een soort community op waarin vragen gesteld kunnen worden. Hier kan in een veilige en open setting feedback gegeven én gevraagd worden. Natuurlijk staat de passie voor het spelen centraal en dit kan dan ook gedeeld worden. Je kunt zo mooie stukken beluisteren van je medecursisten. Bovendien heb je na aanschaf van de cursus je leven lang toegang tot ál het lesmateriaal en dit staat dan ook 24 uur per dag tot je beschikking.

Zijn er nadelen?

Het grootste nadeel van deze online cursus is dat je geen directe feedback krijgt op je voortgang tijdens de lessen. Dit wordt heel handig opgelost door je te leren hoe je zelf opnames kunt maken en kunt delen met de community om zo alsnog feedback te krijgen van René zelf of je medecursisten. Ook is het een nadeel dat je erg veel discipline moet hebben om door de vele vrijheid steeds een video te bekijken. Je mist een beetje coaching, maar dit wordt opgelost door zes weken online coaching via de mail door René zelf.

Wat kost de cursus?

De totale kosten van de cursus bedragen €149. Deze kun je in één keer betalen of in zes termijnen van €29 per maand. Het betalen in termijnen is dus uiteindelijk wel iets duurder, namelijk 6 x 29 = €174. René biedt je een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Je hebt dus 30 dagen de tijd om de cursus uit te proberen en als het niks voor jou is, dan krijg je het betaalde bedrag zonder moeite volledig teruggestort.

Conclusie

Pianolessen van René

Is het het geld allemaal waard? Jazeker! Je krijgt ontzettend veel voor het geld, want dankzij de persoonlijke begeleiding, toegang tot een online community en verschillende bonusvideo's is deze cursus de meest uitgebreide pianocursus die je kunt hebben. Door de eenvoudige en begrijpelijke uitleg van René leer je de, soms ietwat ingewikkelde, muziektheorie te begrijpen en kun je dit meteen toepassen tijdens het oefenen. De cursus is in je eigen tempo te volgen en je mag het indelen naargelang jij tijd hebt. Dus, ben je nieuwsgierig geworden in deze cursus en wil je er meer over lezen? Bestel dan nu met korting! 

Interesse in het bespelen van instrumenten? Koen Snoek heeft na jaren ervaring besloten om anderen te helpen met het spelen van gitaar. In zijn training leert hij jouw alles van hoe je een gitaar moet vasthouden, de stand van je vingers en hoe je zelfstandig liedjes kunt spelen. Lees hier onze review over Leer gitaar spelen in 22 lessen van Koen Snoek.

Nog niet voorzien van een keyboard om jouw eerste noten op te spelen? We hebben zelf gemerkt wat het belang is van het juiste keyboard om mee te starten. Hoewel het allemaal wat overweldigend kan zijn, raden wij je aan om echt te starten met ene beginnerskeyboard. Hieronder hebben we kleine selectie gemaakt.

Of kijk hier voor een ander model keyboard waar jij jouw eerste noten op wilt spelen.

Plaats een reactie